Antena 3 CNN Politică PD şi PLD vor depune două moţiuni simple

PD şi PLD vor depune două moţiuni simple

PD şi PLD vor depune două moţiuni simple
18 Iun 2007   •   09:25

Preşedintele democraţilor, Emil Boc, a anunţat că PD şi PLD au convenit reluarea colaborării politice, întreruptă în mai 2007. Cele două formaţiuni politice au decis că se vor întâlni în fiecare luni la Camera Senatului şi cea a Deputaţilor pentru a pune la punct principalele probleme politice. Democraţii şi liberal democraţii vor depune în această săptămână două moţiuni simple: una pe tema sănătăţii şi una pe tema agriculturii.

UPDATE: Liderul PD a declarat că moţiunea despre sănătate pe care o vor depune la Camera Deputaţilor se numeşte ?Astăzi criza în sănătate are nume propriu: Eugen Nicolăescu?. Ministrul Sănătăţii a dat dovadă de lipsă de respect faţă de lege şi a privat bolnavii de medicamente, a spus Boc.

Moţiunea pe agricultură se numeşte ?Decebal Traian Remeş, groparul agriculturii româneşti?. Democraţii susţin că întârzierea absorţiei fondurilor UE este dăunătoare pe termen lung agriculturii şi că este nevoie de alocarea unor fonduri mai mari pentru irigaţii şi pentru localităţile afectate de secetă. Ambii miniştri au provocat prejudicii imense în domeniile pe care le conduc, susţine liderul PD. Ambele moţiuni se referă la probleme actuale care necesită intervenţie rapidă.

Theodor Stolojan a anunţat că în prezent două echipe din partea PD şi PLD lucrează pentru elaborarea unui protocol. Din partea PD vor participa Vasile Blaga, Cezar Preda şi Radu Berceanu, iar din partea liberal democraţilor vor participa Valeriu Stoica, Gheorghe Flutur şi Florin Popescu. Protocolul va fi supus dezbateriimembrilor partidelor după ce protocolul alianţei D.A va fi anulat în instanţă.

Deşi iniţial se vorbea despre o fuziune între PD şi PLD, se pare că acest lucru nu se va întâmpla. PLD vrea un mare partid popular în care să-şi păstreze identitatea liberală, în timp ce liderii PD speră mai mult într-o absorbţie sau o colaborare în plan politic. Liberal democraţii nu vor să fie absorbiţi de democraţi, iar Theodor Stolojan spune că partidul său nu vrea să-şi piardă identitatea liberală. În acest fel, PLD încearcă o nouă polarizare a dreptei, adică să ajungă la o înţelegere cu democraţii, mai ales că ambele partide l-au sprijinit pe Traian Băsescu.

Citiţi Stolojan a vrut alianţă cu PD
PD ŞI PLD REIAU COLABORAREA
Antena3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close