Antena 3 CNN Politică PD şi PLD se unesc la toamnă obligate de Băsescu

PD şi PLD se unesc la toamnă obligate de Băsescu

PD şi PLD se unesc la toamnă obligate de Băsescu
27 Iul 2007   •   08:32

Democratii şi liberal-democraţii sunt gata de alianţă. Potrivit ziarului ?Gândul?, PD şi PLD îi vor oferi preşedintelui Traian Băsescu o ?uniunepopulară?, imediat după alegerile pentru Parlamentul European. Surse dinj PD spun că negocierile dintre cele două formaţiuni se vor încheia la începutul săptămânii viitoare, luni fiind programată o întâlnire la nivel de preşedinţi. Uniunea va fi condusă în tandem de Emil Boc şi Theodor Stolojan, iar una dintre functţiile de conducere va fi ocupată de fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur.

Ziariştii de la ?Gândul? mai spun că o mare parte dintre democraţi sunt mai mult decât rezervaţi faţă de o asemenea asociere, dar că demersurile sunt făcute doar la presiunea şefului statului, Traian Băsescu, care visează să aibă un mare partid în subordine.

Valeriu Stoica, Preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Naţionali ai PLD a infirmat însă zvonurile privind fuzionarea celor două partide. Stoica susţine că acestea sunt doar speculaţii şi supoziţii, PD şi PLD având deocamdată un cadru politic de colaborare care le este suficient.

Antena 3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close