Antena 3 CNN Politică PD nu pactizează cu PSD. Preferă opoziţia

PD nu pactizează cu PSD. Preferă opoziţia

PD nu pactizează cu PSD. Preferă opoziţia
30 Mar 2007   •   08:06

Anunţul premierului privind restructurarea guvernului se lasă aşteptat. Cel mai probabil se va întâmpla în cursul zilei de sâmbătă. Ulterior, primul ministru va trimite informarea în acest sens Birourilor Permanente ale Parlamentului. Astfel, noii miniştri ar putea fi audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate, în primele zile ale săptămânii viitoare, iar în şedinţa comună de miercuri parlamentarii ar urma să dea votul pentru noul Executiv, din care democraţii ar putea lipsi. În plus, premierul Tăriceanu l-a chemat de urgenţă în ţară pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, semn că premierul se pregăteşte să ia o decizie în legătură cu soarta Cabinetului. Olteanu a fost nevoit să-şi întrerupă deplasarea în China. El ajunge în Capitală vineri dimineaţă, cu trei zile mai devreme de cât era programat, au precizat aceleaşi surse liberale.

PD nu va pactiza cu duşmanul: PSD
Toţi liderii democraţi în frunte cu Emil Boc se află vineri la Craiova, unde participă la Adunarea generală a Asociaţiei Municipiilor din România. La dezbaterile de la Craiova, participă toţi miniştrii democraţi. Lucrările au fost deschise chiar de preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, care este totodată şi preşedintele asociaţiei. La finalul adunării, liderii democraţi Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Barbu, Sulfina Barbu şi Radu Berceanu au susţinut o conferinţă de presă.

Liderul PD a precizat că punctul de vedere al democraţilor rămâne constant: fie în Alianţă cu PNL, fie în opoziţie. ?Preferăm să mergem în anticipate decât să facem orice fel de compromis cu PSD, am trăda electoratul care ne-a votat. Este exclusă colaborarea noastră guvernamentală cu PSD?.

Cât despre miniştrii ?problemă? ai democraţilor, Boc a declarat că fără Vasile Blaga şi Monica Macovei, România nu ar fi aderat la UE, aşa că PD îi susţine. În plus cei doi sunt susţinuţi de cetăţeni, potrivit sondajelor. Boc spune că democraţii nu se opun restructurării, dar iniţiativa aparţine premierului.

Conservatorii nu mai au răbdare
Conservatorii sunt îngrijoraţi că premierul Tăriceanu amână luarea unei decizii în privinţa restructurării Guvernului. Ei îi atrag atenţia acestuia că indecizia sa împietează asupra bunei funcţionări a instituţiilor statului, a spus purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă. Conservatorii repetă că ei nu doresc să intre în cabinetul restructurat. Pe de altă parte, conducerea partidului ia notă că unele filiale nu sunt de acord cu votarea unui guvern care ar conţine şi UDMR.

Borbely se vede ministru al dezvoltării regionale
Actualul ministru al lucrărilor publice, Laszlo Borbely, este încrezător că după restructurare va fi numit la şefia viitorului Minister al Dezvoltării Regionale. Borbely a declarat la Târgu Mureş că nu cunoaşte în acest moment o altă variantă în discuţiile pentru acest portofoliu. Vicepreşedintele UDMR a afirmat că partidul său nu va renunţa la postul de vicepremier, dar nici la alte ministere. Ministerul Dezvoltării Regionale ar urma să fie înfiinţat în urma restructurării guvernamentale, în locul Ministerului Integrării Europene.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close