Antena 3 CNN Politică PD-L reia asaltul la scaunul lui Geoană de şef al Senatului

PD-L reia asaltul la scaunul lui Geoană de şef al Senatului

PD-L reia asaltul la scaunul lui Geoană de şef al Senatului
16 Mar 2010   •   10:13

Democrat-liberalii îşi reiau marţi eforturile de debarcarea a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană. Astăzi are loc o şedinţă a Biroului Permanent a acestei camrere legislative şi este de aşteptat ca senatorii PDL să încerce din nou să pună pe ordinea de zi cerereare lor de revocare, în ciuda faptului că în cadrul conducerii Senatului, reprezentanţii Opoziţiei sunt majoritari. Pentru astăzi, democrat-liberalii pot face două încercări: la ora 12.00 are loc o nouă şedinţă a Biroului Permanent al Senatului, iar de la ora 15.00 sunt programate lucrări în plen.În Biroul Permanent, PSD şi PNL deţin şapte locuri, iar PDL şi UDMR doar 6.

Dezbaterea privind suspendarea social-democratului Mircea Geoană de la şefia Senatului nu s-a finalizat săptămâna trecută cu nici un rezultat pozitiv pentru pedelişti. Geoană a rămas şef la Senatului după ce a refuzat să introducă pe ordinea de zi a plenului cererea senatorilor independenţi de discutare şi a solicitării de revocare.

După ce reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare şi-au exprimat punctele de vedere în legătură cu această solicitare, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat "inadmisibilă" solicitarea privind revocarea sa din funcţia de preşedinte al acestei Camere, menţionând că nu va supune votului plenului introducerea pe ordinea de zi.
Ulterior, PDL a depus cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Igaş a precizat că solicitarea este semnată de 57 de senatori, majoritatea fiind de la PDL, dar şi şapte independenţi şi doi ai UDMR.
Membrii conducerii Senatului au avut o dispută, la şedinţa Biroului Permanent de marţea trecută, referitoare la introducerea pe ordinea de zi a propunerii de revocare din funcţie a preşedintelui acestei Camere.
Cererea de revocare a fost scoasă în cele din urmă de pe ordinea de zi a Biroului Permanent, cu votul majoritar al PSD şi PNL. În ziua următoare, liderul grupului independenţilor din Senat, Liviu Câmpanu, a cerut în deschiderea şedinţei de plen introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare a lui Mircea Geoană.
În schimb, a fost supusă la vot ordinea de zi fără punctul privind revocarea lui Geoană, care a fost respinsă de plen. Blocajul legislativ a fost consfinţit şi de eşecul negocierilor care au urmat între liderii de grup. Constantin Igaş a anunţat, după reluarea şedinţei, că grupul parlamentar democrat-liberal propune o nouă ordine de zi a plenului, cu revocarea preşedintelui Senatului la primul punct, şi prelungirea dezbaterilor până la epuizarea ordinii de zi.
Intervenţiile de la tribuna Senatului au continuat şi, în cele din urmă, în jurul orei 13.30, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat închisă şedinţa de plen, fără ca măcar să se intre pe vreun proiecte de lege aflat pe agenda de lucru.
Liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, a anunţat în plen, în urmă cu două săptămâni, că dat fiind refuzul de a supune la vot cererea independenţilor privind locurile în comisii, PDL va iniţia procedura de suspendare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close