Antena 3 CNN Politică PD câştigă de pe urma amânării euroalegerilor

PD câştigă de pe urma amânării euroalegerilor

PD câştigă de pe urma amânării euroalegerilor
12 Mar 2007   •   21:17

Invitat în cadrul emisiunii ?Ştirea Zilei?, Vasile Blaga a declarat că nu îşi va da demisia din funcţia de ministru de Interne, chiar şi în cazul în care premierul Tăriceanu îi va cere acest lucru. Blaga a susţinut că poziţia sa faţă de propunerea de amânare a alegerilor pentru Parlamentul European era cunoscută de premier, care ar fi trebuit să se aştepte la refuzul său de a contrasemna. El i-a acuzat pe liberali de faptul că nu recunosc public faptul că nu mai doresc colaborarea în Alianţă cu PD-ul şi acceptă să se ascundă în spatele acţiunilor. Potrivit lui Blaga, de pe urma amânării euroalegerilor vor profita 2 partide: ?unul este PD-ul, iar celălalt este triplu în sondaje faţă de PSD?, (probabil PNG) a mai adăugat Vasile Blaga.

Crin Antonescu: Alianţa nu mai poate continua
În cadrul unei intervenţii telefonice, Crin Antonescu a susţinut însă răspicat exact ceea ce Blaga reproşase PNL-ului: în această situaţie nu mai există viitor pentru Alianţa D.A. ?E foarte probabil să înceteze colaborarea pe toate planurile cu oameni ca Vasile Blaga. Am ajuns într-un punct din care nu mai putem continua?. În ceea ce priveşte vehiculata idee a unei colaborări între PNL şi PSD, Crin Antonescu a precizat că ?nu am făcut nicio înţelegere cu PSD şi nu ne gândim viitorul pe baza unei înţelegeri cu PSD?. Referitor la vizita preşedintelui Băsescu la şedinţa de Guvern de luni, liderul PNL a declarat că Băsescu ?a fost surprinzător de rezonabil astăzi. A fost perfect constituţional şi nu a fost o problemă?.

Adriean Videanu: Sunt unii din PNL care nu şi-au dorit Alianţa

?Sunt îngrijorat de soarta Alianţei. Nu funcţionează. Sunt unii din PNL care nu şi-au dorit Alianţa. Cu toate acestea, primul ministru a fost unul dintre promotorii Alianţei, şi-a dorit-o de la început?, a declarat Adriean Videanu, preşedintele executiv al PD, invitat la emisunea Sinteza Zilei, la Antena 3. ?Protocolul Alianţei a fost considerat doar un petic de hârtie. Primul ministru încalcă Protocolul Alianţei! Prin amânarea euroalegerilor, Tăriceanu a luat o decizie cerută de cel mai important partid din opoziţie ? PSD?, a subliniat Videanu. De asemenea, preşedintele executiv al PD consideră că ?procentele din sondaje sunt singurele argumente pentru amânarea alegerilor?. Videanu a transmis şi un mesaj liberalilor: ?De ce vă este frică, de aia nu scăpaţi!?

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close