Antena 3 CNN Politică PC propune declanşarea procedurii de suspendare a lui Videanu

PC propune declanşarea procedurii de suspendare a lui Videanu

PC propune declanşarea procedurii de suspendare a lui Videanu
22 Iul 2007   •   15:14

Consilierii generali ai Partidului Conservator vor propune Biroului Politic al partidului declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a primarului general al Capitalei, Adrian Videanu, dacă edilul va continua să fie indiferent faţă de necesităţile bucureştenilor. Consilierii conservatori l-au criticat astăzi pe Adriean Videanu, care este plecat în concediu peste hotare, în timp ce bucureştenii se luptă cu canicula. Mai mult, conservatorii susţin că primarul refuză să introducă aerul condiţionat în autobuze, că nu şi-a respectat promisiunile din campanie privind plantarea de copaci. Ba, din contră, a contribuit la defrişările din Capitală - motiv pentru care Ministerul Mediului a declanşat o anchetă.

Consilierii generali ai Partidului Conservator au spus că, în ultimii 15 ani, în Bucureşti s-au tăiat peste 1 milion de copaci. Iar primarul Capitalei, Adrian Videanu nici măcar nu şi-a respectat angajamentele din campanie, atunci când a promis plantarea a 60.000 de copaci anual. O altă problemă ridicată de consilierii conservatori este refuzul primarului de a introduce aerul condiţionat în autobuze.

Vicepreşedintele PC Bucureşti a declarat că este „numan cu cod portocaliu in Bucuresti, primarul sa plece in concediu. Şi pentru că primarul general avea obligaţia prin lege ca în fiecare trimestru să prezinte Consiliului un raport privind starea economică, socială şi de mediu a Capitalei - lucru care nu s-a întâmplat până acum, conservatorii vor propune partidului suspendarea din funcţie a lui Adriean Videanu.”

Pentru suspendarea din funcţie a Primarului General, sunt necesare, potrivit legii, 500.000 de semnături de la bucureştenii care nu-l mai doresc primar pe Adriean Videanu, iar apoi organizarea unui referendum local. În perioada 18 - 26 iulie, Adriean Videanu a anuţat că este concediu de odihnă în Elveţia, la Geneva, acolo unde unul din copiii săi îşi face studiile.

Antena 3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close