Antena 3 CNN Politică Parlamentul European ignoră adresa ANI în cazul Mircea Diaconu

Parlamentul European ignoră adresa ANI în cazul Mircea Diaconu

diaxonu.jpg
Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Iul 2014   •   18:48

Parlamentul European ignoră adresa ANI în cazul Mircea Diaconu. Comisia Juridică a Parlamentului European a informat că va ţine legătura doar cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), singura autoritate învestită să se propunţe asupra validităţii unui mandat de europarlamentar.

ANI a cerut acum două săptămâni Parlamentului European să invalideze mandatul lui Diaconu


Agenţia Naţională de Integritate l-a reclamat pe Diaconu, alături de Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral Central, după ce fostul senator, declarat incompatibil printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), a candidat la alegerile europarlamentare, câştigând un mandat.

Diaconu şi-a depus, în 26 martie, la BEC, dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent, după ce şi-a dat demisia din PNL.
   
ANI a trimis BEC, tot în 26 martie, o informare în care se arăta că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European. BEC a respins candidatura lui Diaconu, care a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Biroului Electoral Central.
   
Tribunalul Capitalei a admis, în 5 aprilie, contestaţia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, care, în 9 aprilie, a menţinut decizia tribunalului, decizia fiind definitivă. 
    
Astfel, Mircea Diaconu a putut candida, în mai, la europarlamentare şi a câştigat un mandat de europarlamentar.
 
Cine sunt europarlamentarii români care ne reprezintă la Bruxelles în următorii cinci ani
 

×
Subiecte în articol: Mircea Diaconu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close