Antena 3 CNN Politică Parlamentarii vor avea maşini, laptopuri şi sisteme de aer condiţionat în valoare de 25 milioane de lei

Parlamentarii vor avea maşini, laptopuri şi sisteme de aer condiţionat în valoare de 25 milioane de lei

Parlamentarii vor avea maşini, laptopuri şi sisteme de aer condiţionat în valoare de 25 milioane de lei
07 Oct 2008   •   23:17

Maşini noi, laptopuri, telefoane mobile şi instalaţii de purificare a aerului, toate pentru senatori. Sunt cheltuielile aprobate de Biroul Permanent pentru anul viitor. Sumele alocate sunt cu aproape o cincime mai mari decât limita propusă de Ministerul Economiei şi Finanţelor. Propunerea urmează să fie aprobabtă în plen săptămâna viitoare.
Parlamentarii au stabilit pentru anul viitor un buget cu 20% mai mare decât cel alocat pentru 2008. Cea mai mare creştere, de 101%, se înregistrează la rubrica ?Autoturisme pentru birouri senatoriale.? Motivul invocat de aleşi este că maşinile sunt schimbate la fiecare patru ani.
Sumele destinate călătoriilor în străinătate au fost majorate şi ele cu 50%, în timp ce banii pentru călătoriile prin ţară vor fi mai mulţi cu 60% faţă de 2008.
Mai mult, pentru ca deputaţii să poată respira în sălile Parlamentului, s-au achiziţionat echipamente de climatizare care costă aproximativ 100.000 de euro.
În total, peste 25 de milioane de lei sunt destinaţi nevoilor parlamentarilor care vor fi aleşi în noiembrie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close