Antena 3 CNN Politică Parlamentarii care lipsesc de la şedinţe ar putea fi sancţionaţi

Parlamentarii care lipsesc de la şedinţe ar putea fi sancţionaţi

Parlamentarii care lipsesc de la şedinţe ar putea fi sancţionaţi
13 Oct 2010   •   16:37

Deputarul independent Eugen Nicolicea, a înaintat, astăzi, o propunere de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor pentru ca cei care lipsesc de la şedinţă, blocând luarea unor decizii importante, să fie sancţionaţi, informează Libertatea.

"Dacă la o comisie, preşedintele, vicepreşedintele, secretarul lipsesc doar cu scopul de a bloca şedinţa pot să fie suspendaţi din funcţia respectivă. (...) Este evident că o minoritate abuzivă nu poate să blocheze o instituţie şi atunci plenul trebuie să decidă în locul acelei minorităţi abuzive care nu înţelege să-şi exercite funcţia în mod corect, ci în mod abuziv." a declarat Nicolicea, la Palatul Parlamentului.

Propunerea e venit după ce, miercuri,  Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost suspendat pentru a şaptea oară în ultima lunp, din pricina absenţei deputaţilor PNL, PSD şi UDMR.

Absenţa opoziţiei a fost anunţară cu câteva zile înainte şi motivată prin continuarea desfăşurării şedinţelor cu Roberta Anastase în fruntea Camerei Deputaţilor, după scandalul provocat de votul de la Legea Pensiilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: parlamentari Camera Deputatilor sanctiuni
Cele mai noi știri
Parteneri
x close