Antena 3 CNN Politică Ordonanţa Petrolului, trimisă de deputaţi înapoi la comisiile parlamentare

Ordonanţa Petrolului, trimisă de deputaţi înapoi la comisiile parlamentare

Ordonanţa Petrolului, trimisă de deputaţi înapoi la comisiile parlamentare
17 Feb 2009   •   11:57

Ordonanţa Sterling a fost trimisă înapoi la comisiile de specialitate, decizia fiind luată marţi de Camera Deputaţilor cu 188 de voturi pentru şi 3 împotrivă.
Actul normativ viza modificarea Legea Petrolului 238/2004 permiţând transformarea unui contract de explorare în contract de concesiune. Documentul a stat la baza controversatului contract între stat şi firma Sterling.
Reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare şi cel al Guvernului au fost de acord cu retrimiterea la comisie a acestei ordonanţe, arătând că Executivul pregăteşte un nou act normativ privind schimbarea filosofiei de majorare şi de colectare a redevenţelor.
Premierul Emil boc a prefigurat întrucâtva acest vot declarându-şi public convingerea că deputaţii vor aborda cu maximă responsabilitate în Parlament această ordonanţă. "A fost o acţiune premeditată a Guvernului Tăriceanu din 2007, şi-a pregătit mişcarea din 2008 pe final de mandat pentru a acorda acel contract care prejudiciază interesele României, iar noi avem datoria să curmăm acest abuz", afirma recent Boc.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ordonanta Camera Deputatilor comisii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close