Antena 3 CNN Politică Ordonanţa de modificare a legii ANI, retrimisă la Comisia Juridică

Ordonanţa de modificare a legii ANI, retrimisă la Comisia Juridică

Ordonanţa de modificare a legii ANI, retrimisă la Comisia Juridică
03 Dec 2007   •   17:42
Senatorii au decis să retrimită la Comisia Juridică a Senatului ordonanţa de modificare a legii privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Integritate. În acest fel, mai multe articole care stabileau modul de funcţionare al Agenţiei nu pot fi aplicate. Luni întregi s-au chinuit senatorii să adopte ordonanţa ANI. Senatorii PSD au vrut neapărat ca legea să specifice clar că averea demnitarilor nu poate fi controlată decât dacă inspectorii ANI consideră că aceasta este dobândită ilicit.

Absurd, spune ministrul Justiţiei, pentru că numai o instanţă de judecată poate stabili dacă un bun a fost dobândit ilicit sau nu. La comisiile de specialitate, termenul de “ilicit” fusese înlocuit cu termenul "nejustificat", termen agreat de Ministerul Justiţiei, iniţiatorul proiectului. Cea mai recentă dispută între senatorii PSD şi Minister a avut loc acum o săptămână, la ultima dezbate a ordonanţei ANI, în Senat.

Cu sau fară votul de luni, Agenţia Naţională de Integritate oricum nu funcţionează, deşi a fost înfiinţată acum mai bine de jumătate de an. ANI nu are încă un preşedinte ales, nu are un sediu propriu, iar cei cooptaţi în echipa de conducere nu sunt încă plătiţi. Potrivit proiectului iniţial, Agenţia ar fi trebuit să verifice deja averile demnitarilor şi ale altor funcţionari publici.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close