Antena 3 CNN Politică Orban şi Cataramă, candidaturi individuale la şefia PNL. Antonescu aşteaptă confirmarea votului pe liste

Orban şi Cataramă, candidaturi individuale la şefia PNL. Antonescu aşteaptă confirmarea votului pe liste

Orban şi Cataramă, candidaturi individuale la şefia PNL. Antonescu aşteaptă confirmarea votului pe liste
03 Mar 2010   •   13:05

Ludovic Orban şi Viorel Cataramă şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte în eventualitatea menţinerii unui Statut cu vot individual. În schimb actualul lider PNL, Crin Antonescu aşteaptă însă decizia DP de joi pentru a-şi depune candidatura, a declarat miercui, secretarul general al PNL, Radu Stroe. Astăzi la prânz a expirat termenul prevăzut de actualul Statut pentru depunerea candidaturilor,.
"Ludovic Orban şi-a depus candidatura pentru preşedinţia PNL, dar pentru pentru eventualitatea că Statutul va trece în formula uninominală. Orban nu şi-a depus candidatura pentru eventualitatea că Statutul trece în formulă de echipă, probabil că va depune şi în situaţia aceea. Viorel Cataramă şi-a depus cererea de înscriere a candidaturii la şefia PNL acum vreo zece zile, dar ea este valabilă în condiţiile unui Statut uninominal. Dacă Statutul va fi pe echipe, atunci şi Cataramă va trebui să vină cu o moţiune şi cu o listă, dacă nu vine cu o echipă, nu i se ia în considerare candidatura", a explicat Radu Stroe, citat de Mediafax.
Secretarul general al PNL a declarat că actualul preşedinte al liberalilor aşetaptă încă decizia Delegaţiei Permanente (DP) de joi care se va pronunţa asupra modificărilor la Statut cerute de Crin Antonescu în sensul introducerii unui vot al noii conduceri pe moţiuni şi liste.
"Antonescu încă nu şi-a depus candidatura, pentru că aşteaptă decizia Delegaţiei Permanente. Dacă Delegaţia Permanentă îi validează porpunerea de Statut, îşi va depunde canddiatura, dacă Delegaţia nu îi validează Statutul pe echipe, nu îşi mai depune candidatura", a arătat Stroe.
În privinţa expirării termenului de depunere a candidaturilor, secretarul general al PNL a precizat că noul Statut, care este aşteptat să fie validat de Congres vineri, stipulează că acest termen va expira cu trei ore înainte de începerea Congresului de sâmbătă dedicat alegerii noii conduceri a partidului.
"Da, conform vechiului Statut ar fi expirat termenul de depunere a candidaturilor, dar vine noul Statut care prelungeşte termenul până la cu trei ore înainte de Congres. Noul Statut care va intra în vigoare vineri va prelungi termenul până în ziua Congresului, iar liberalii îşi vor putea depune candidaturile cu trei ore înainte de Congresul ordinar de sâmbătă, adică până la ora 7.00", a susţinut Radu Stroe.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close