?Ne-am reîntors nu la perioada FSN din perioada anilor 90, nu la perioada comunistă, ci la perioada comisarilor sovietici care erau puşi să ocupe funcţiile statului după război. Coaliţia se comportă ca o trupă de ocupaţie care dispreţuieşte tot ceea ce înseamnă corpul funcţionarilor publici constituit pe principiul neutralităţii de şanse? a afirmat Orban, cerând presei să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să-şi închipuie ce se va întâmpla dacă la nivelul serviciilor descentralizate vor fi numiţi politruci de Vanghelie, Oprişan sau primarul de Râmnicu Vâlcea.
Orban a declarat că, imediat după publicarea înMonitorul Oficial a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului, liberalii vor depune o soliticitare către Avocatul Poporului ca acesta să sesizeze Curtea Constituţională.
"Parlamentul a adoptat o iniţiativă legislativă a unor parlamentari PSD şi PD-L, provind modificarea Legii 188 privind Statutul funcţionarilor publici. PNL a atacat această lege la Curtea Constitutională, aceasta urmând să se pronunţe pe 6 mai", a arătat Ludovic Orban, precizând că aceasă modificare de lege ignoră atât atribuţiile Curţii Constituţionale, cât şi Constituţia României.
Orban a lansat şi un atac la adresa liderului PSD, Mircea Geoană care a fost primul care a salutat cu entuziasm emiterea acestei ordonanţe care ar ajuta la uşurarea aplicării programului guvernamental. "Mircea Geoană este steward-ul lui Băsescu, îi face patul, micul dejun, îi hotărăşte izmenele" a conchis Orban.
Acuzând Guvernul că a ?adoptat pe furiş? o ordonanţă neconstituţională, Orban a apreciat că adevăratul obiectiv a celor aflaţi la putere constă în numirea propriilor ?politruci? înainte ca CCR să aibă timp să o declare neconstituţională. Liderul liberal a amintit că PNL a atacat la Curtea Constituţională legea de modificare a statutului funcţionarilor publici, care vizează scoaterea din corpul funcţionarilor publici a conducătorilor instituţiilor publice deconcentrate.
Mai mult, din informaţiile pe care susţine că le arede la Curtea Constituţională, Orban a prognozat că CCR se va pronunţa în legătură cu respectiva lege pe 6 mai şi că, cel mai probabil, actul constituţional va fi declarat neconstituţional.
?Prin publicarea ordonanţei de urgenţă toţi directorii şi adjuncţii lor care ocupă funcţii de conducere la nivelul serviciilor deconcentrate vor fi daţi afară, urmând ca, după declararea legii ca neconstituţională, ordonanţa făcându-şi efectul, să nu-i mai intereseze? a spus liderul PNL.
Orban a precizat că partidul său a stabilit o serie de măsuri pentru a contracara efectele acestui act normativ: acordarea de sprijin juridic în instanţă pentru toţi functionarii publici afectaţi pentru a o ataca în contencios administrativ, asistenţă pentru atacarea tuturor ordinelor de eliberare din funcţie, formularea de plângeri penale împotriva fiecărui ministru pentru infracţiune în serrvciu şi abuz în serviciu.
Antena3.ro