Antena 3 CNN Politică Orban: Parlamantarii liberali "îi vor trimite la plimbare" pe "cetăţenii" care se vor miniştri

Orban: Parlamantarii liberali "îi vor trimite la plimbare" pe "cetăţenii" care se vor miniştri

Orban: Parlamantarii liberali "îi vor trimite la plimbare" pe "cetăţenii" care se vor miniştri
26 Oct 2009   •   14:44

Parlamantarii liberali "îi vor trimite la plimbare" pe cei care vin să ceară un vot de învestitură, respectând procedurile legale şi regulamentare, a declarat luni prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban. El a subliniat că audierile dorite de PDL pentru ziua de astăzi nu se pot face "pe picior într-o zi", ci poate dura două-trei zile, în funcţie de decizia Birourilor Permanente reunite. Liberalii doresc ca audierile să aibă loc în următoarele zile, iar şedinţa de validare a guvernului propus de Lucian Croitoru să fie fixată pentru săptămâna viitoare.Liderul PNL, Crin Antonescu a afirmat însă vineri că este posibil ca parlamentarii liberali să nu participe la vot. 
"L-am văzut cu stupoare pe cetăţeanul Croitoru spunând că a fost asigurat de preşedintele Băsescu şi de PD că va obţine sprijinul parlamentar. Mi se pare că un om care nu cunoaşte nici măcar aritmetică şi un om care se lasă minţit cu atâta uşurinţă nu ar avea ce să caute nici măcar pe postul de consilier la Banca Naţională, d-apăi pe poziţie de prim-ministru. Noi vom respecta toate procedurile constituţionale şi legale şi vom trimite la plimbare pe aceşti cetăţeni care se prezintă în Parlamentul. De asemenea, vom susţine în continuare nominalizarea lui Klaus Johannis ca şi premier", a afirmat Orban.
Cât priveşte solicitarea PDL de demarare a audierilor miniştrilor propuşi de către premierul desemnat, Orban a lăsat să se înţeleagă că propunerea democrat-liuberalilor nu se va bucura de asentimentul reprezentanţilor Opoziţiei.â
"PDL ar face bine să-şi dea afară toţi miniştrii care nu respectă drepturile legale ale cetăţenilor români, să nu se mai ţină de coţcării politicianiste cu iz electoral şi atâta tmp cât au pe umeri responsabilitatea efectuării tuturor plăţilor, asigurării tuturor drepturilor legale, să facă bine să rezolve problemele oamenilor . Procedura de audiere nu se face pe picior, într-o zi, probabil ea va dura două-trei zile, în funcţie de Birourile Permanente ale celor două Camere. Sunt unii miniştrii care trebuie să treacă prin faţa mai multor comisii şi nu se pot face pe picior audieri. Decizia noastră este clară: Parlamentarii PNL vor vota împotriva acestor cetăţeni, care nu au absolut nici un fel de şansă să facă parte dintr-un Guvern", a susţinut Ludovic Orban.
Liderul PNL a subliniat că liberalii susţin în continuare "instalarea cât mai rapidă a unui Guvern legitim condus de Klaus Iohannis în poziţia de premier" şi, în mod evident, vor trimite la plimbare "pe cetăţenii care vor să se prezinte în faţa Parlamentului pentru a obţine votul de învestitură".
"Evident că vom da un vot negativ tuturor miniştrilor. Ce vot să-i dăm de exemplu lui Pogea care a introdus impozitul forfetar, care a majorat taxele şi impozitele locale cu peste 20%, care a creat cea mai mare datorie publică din istoria României pusă pe umărul fiecărui român? Ce mandat să-i dăm domnului Berceanu care a blocat toate contractele de construcţie de autostrăzi şi care până la ora actuală nu a absorbit nici măcar un singur euro din programul operaţional sectorial pe transporturi", a exemplificat Orban.
"Azi am stabilit că vom respecta toate procedurile constituţionale, legale şi cele prevăzute în Regulamentul celor două camere", a afirmat el. 
Întrebat dacă a mai avut discuţii cu PSD şi UDMR, pentru siguranţa votului, Orban a răspuns că "de PSD nu poţi fi sigur niciodată". "Cred că o decizie a Parlamentului de susţinere a lui Johannis ca premier, prin care i s-a solicitat lui Băsescu retragerea candidaturii lui Croitoru, este un act de voinţă incontestabil, care va determina comportamentul ulterior al tuturor parlamentarilor care la ora actuală alcătuiesc o majoritate de aproape 70%", a arătat liderul liberal.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close