Antena 3 CNN Politică Orban: La baza partidului curentul de opinie va fi altul decât cel conturat în Delegaţia Permanentă

Orban: La baza partidului curentul de opinie va fi altul decât cel conturat în Delegaţia Permanentă

Orban: La baza partidului curentul de opinie va fi altul decât cel conturat în Delegaţia Permanentă
04 Mar 2010   •   16:58

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban a suferit a doua înfrângere înainte de Congres. După ce ieri Biroul Politic Central a votat covârşitor în favoarea candidaturilor pe moţiuni şi pe liste, Delegaţia Permanentă din PNL, ultimul for de decizie înainte de Congresul din 5-6 martie, a decis să recomande mâine delegaţilor propunerea de statut dorită de Antonescu. Cu toate acestea, Orban susţine că jocurile nu sunt încă făcute şi că rezultatul votului de astăzi îl face să spere că mâine la Congres, baza partidului va avea altă opinie decât cea conturată în DP.

"Bătălia de abia începe şi după cum vedeţi de la BPC în care a fost un singur vot împotrivă, astăzi (joi-nr) au fost 42 de membri ai DP care au votat împotrivă. Îi felicit pentru curajul lor, au votat într-un sistem de vot uninominal şi sunt convins că pe măsură ce intrăm în baza partidului curentul de opinie este altul decât cel care s-a configurat în prima zi a BPC. Mărturisesc că nu am vorbit decât cu 800 din delegaţi. La congres sper să vorbesc cu fiecare? a mai declarat Orban după votul dat de acest for.

Prim-vicele liberal a evitat să precizeze dacă va continua să candideze la şefia partidului şi în situaţia în care Congresul Extraordinar de mâine va adopta noile modificări statutare, inclusiv cele referitoare la votul pe liste pentru conducerea formaţiunii.

?Să nu anticipăm. De ce faceţi presupuneri? Vom vedea ce votează Congresul, şi după ce Congresul ia o hotărâre, voi lua şi eu o decizie. În mod evident pot să colaborez cu orice coleg de partid care a avut rezultate şi performanţe. Pentru mine important este ca orice coleg să poată candida pentru o funcţie de răspundere? a mai afirmat Orban, întrebat dacă va veni la rândul său cu o contralistă la echipa de conducere pe care o va promova Antonescu.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close