Antena 3 CNN Politică Opriş exclude orice ilegalitate a STS în timpul alegerilor şi impută presei "agresivitatea" (VIDEO)

Opriş exclude orice ilegalitate a STS în timpul alegerilor şi impută presei "agresivitatea" (VIDEO)

2 minute de citit Publicat la 13:37 10 Dec 2009 Modificat la 13:37 10 Dec 2009
Opriş exclude orice ilegalitate a STS în timpul alegerilor şi impută presei "agresivitatea" (VIDEO)
STS s-a ocupat doar de misiunile sale primite în mod oficial şi legal în timpul alegerilor prezidenţiale, a afirmat joi, directorul acestui serviciu, Marcel Opriş, după audierea sa la comisia de apărare a Senatului. Opriş a mai susţinut că infrstructura STS nu a fost folosită în beneficiul PDL. El a recunoscut că pe o parte din terminalele primite de preşedinţii secţiilor de votare au fost primite SMS-uri cu rezultatele voturilor, dar că ele nu au fost trimise de pe serverele gestionate de acest serviciu de informaţii.

Directorul STS şi-a reluat şi contrele agresive cu jurnaliştii, iritat de insistenţa unor întrebări şi a acuzat comportamentul agresiv al unor reporteri.

?Este exclusă orice implicare de orice fel a STS în cadrul alegerilor, înafara misiunilor executate şi stabilite prin cadrul legal. Am adus dovezi în acest sens comisiei de apărare? a afirmat Opriş, arătând că este vorba despre documente pe baza cărora STS a primit şi executat misiuni pentru porcesele electorale.

MARCEL OPRIŞ, DUPĂ AUDIERI


Directorul STS a explicat că au existat unele cazuri în care unii preşedinţi de secţii de votare au primit pe telefoanele lor mobile SMS-uri cu rezultatele voturilor de la respectivele secţii, dar a precizat că STS nu are nici un amerstec, respectivele mesaje nefiind trimise de pe serverele gestionate de către instituţia pe care o conduce.

?Nu sunt telefoenle mele, ci în proprietatea STS care au fost alocate preşedintilor secţiilor de votare. A fost o astfel de sesizare la Călăraşi, dar mesajele au fost primite pe telefoanele lor personale. (...)Nimeni nu a afirmat aşa ceva, că au fost primite pe terminelale STS. Pe anumite terminale ale preşedintilor de votare s-au primit astfel de mesaje, nu au fost iniţiate din serverele pe care le gestionează STS? a arătat Opriş.

Directorul STS a reluat stilul certăreţ cu reprezentanţii presei folosit şi dimineaţa la venirea la comisie. Întrebat de ce se comportă aşa de nervos, Opriş a imputat presei că este prea agresivă în comportament.

?Nu sunt nervos, dar puneţi-mi întrebări la care pot să răspund. Unde scrie că am această obligaţie să vă răspund? La ora 10 trebuia să vin din obligaţie la comisie. Mă puteţi obliga dumnreavostră să răspund la întrebările dumneavostră? Atitudinea dumneavostră nu-mi convine. Da, sunteţi prea agresivă? s-a adresat directorul STS, agasat de întrebările unui reporter de televiziune.

În ceea ce priveşte acuzaţiile venite din partea unor politicieni cu privire la implicarea STS în favoarea PDL, Opriş le-a pus pe seama renumelui instituţiei sale şi a sugerat că oricine cu bani şi serviciile contracte ale unor profesionişti privaţi poate contrsui o structură de comunicaţii precum cea deţinută de STS.

?Numele STS este sonor şi are o infrastructură extrem de puternică. Există însă posibilitatea de organiza astfel de infrastructuri, dacă ai bani şi colaboratori din acest domeniu, profesionişti, oricine poate construi, mergeţi şi întrebaţi? a mai afirmat Opriş

El a amintit că în iulie a propus un sistem de prevenire a fraudelor electorale pe baza unei verificări mai riguroase a CNP-urilor, dar că propunerea sa a fost respinsă de ministrul care care avea competenţe în organizarea alegerilor. Opriş a evitat să precizeze cine a fost acesta, dar a sugerat că estevorba de fostul ministru MAI, pesedistul Dan Nica.

?Noi am propus acest sistem în luna iulie şi am arătat că este nevoie de un minimum 2 luni, 2 luni şi jumătate pentru a-l implementa. S-a considerat fie că e prea scump, fie că durează prea mult. Vedeţi cine era ministru în august, nu-mi amintesc numele? a mai spus Opriş.

Antena3.ro




×
x close