Antena 3 CNN Politică Oprescu: Este nevoie de un premier independent. Iohannis, potrivit pentru această funcţie (VIDEO)

Oprescu: Este nevoie de un premier independent. Iohannis, potrivit pentru această funcţie (VIDEO)

Oprescu: Este nevoie de un premier independent. Iohannis, potrivit pentru această funcţie (VIDEO)
22 Oct 2009   •   21:09

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale Sorin Oprescu susţine că, dacă ar avea de ales între Lucian Croitoru şi Klaus Iohannis pentru ocuparea funcţiei de premier, ar opta pentru varianta din urmă, "deşi amândoi sunt oameni de valoare" şi "profesionişti".

Invitat în cadrul ediţiei de joi a emisiunii Ştirea Zilei, actualul primar al Capitalei şi-a motivat opţiunea prin faptul că edilul Sibiului beneficiază de sprijinul majorităţii din Parlament.

"Unul (Klaus Iohannis n.r.) are de partea lui actul administratv pe care şi l-a exercitat la Sibiu atâţia ani de zile, cu dovada clară a activităţii pe care o are, este independent şi, în acelaşi timp, este un om care, la două alegeri, a obţinut un scor impresionant. 80% din populaţia Sibiului a votat Klaus Iohannis. Asta spune multe lucruri", a declarat Sorin Oprescu.

În cazul premierului desemnat, Lucian Croitoru, Oprescu susţine că este de apreciat faptul că "nu şi-a legat numele de nimic oneros", însă dezavantajul său îl reprezintă lipsa susţinerii din partea majorităţii parlamentare.

Ceea ce este cu adevărat de lăudat în toată această poveste, mai spune Oprescu, este faptul că partidele îşi dau seama că România are nevoie acum de un premier independent.

"Dacă însăşi partidele politice, conducerea partidelor politice, preşedintele vorbesc despre un premier independent, este un pas înainte. Eu cred că este un pas înainte pentru că observaţi şi dumneavoastră cât de greu este să recunoşti, chiar dacă n-o faci explicit, că partidele n-au ce căuta în justiţie, în şcoală, în spitale (...) Pentru că observaţi ce se întâmplă - oamenii sunt aşezaţi în funcţii acum, în ultimul timp, în ultimii ani, după culoarea carnetului de partid", a declarat acesta.

OPRESCU: IOHANNIS, POTRIVIT PENTRU POSTUL DE PREMIER


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close