Antena 3 CNN Politică Oprescu citează propriile analize: Dacă ies din cursă, 88% din electoratul meu va vota cu Băsescu în turul doi

Oprescu citează propriile analize: Dacă ies din cursă, 88% din electoratul meu va vota cu Băsescu în turul doi

Oprescu citează propriile analize: Dacă ies din cursă, 88% din electoratul meu va vota cu Băsescu în turul doi
02 Noi 2009   •   13:25

Sorin Oprescu a ţinut luni să anuleze speculaţiile făcute pe seama unei posibile apropieri dintre el şi Crin Antonescu după primul tur al alegerilor prezidenţiale. Astfel, nici social-democratul Mircea Geoană, fostul său coleg de partid, nici liberalul Crin Antonescu, un apropiat al său, nu pot spera la captarea votanţilor lui Oprescu pentru runda secundă. Primarul Capitalei a avertizat că în cazul în care nu va accede în turul doi pentru Cotroceni, 88% din electoratul pe care îl va strânge până la primul tur de scrutin va merge spre Băsescu în turul II. Oprescu a citat rezultatele analizelor făcute de propriul staff de campanie, arătând că nu face referire doar la electoratul nehotărât, ci şi la cel de partid.
"Vă daţi seama că nu pot să mint, vă dau cuvântul meu de onoare că aşa arată studiile, cele reale, nu cele care trec pe la Vanghelie sau alţi strategi de partid înainte să fie făcute publice", a afirmat candidatul independent.
Totuşi, conform analizelor pomenite, electoratul lui Antonescu ar putea să-l susţină, în marea sa parte, pe Geoană, dacă liderul liberal nu va accede în turul doi şi va face un îndemn public pentru susţinerea candidatului social-democrat în cea de-a doua etapă a alegerilor prezidenţiale.
Întrebat pe care dintre cei doi îi va vota în turul doi, în condiţiile în care nu va trece de primul tur, Sorin Oprescu a afirmat că este "exclus" să-i dea votul lui Traian Băsescu sau lui Mircea Geoană.
"Exclus să-i dau votul meu lui Băsescu sau lui Geoană, dar am să merg la vot, pentru că sunt primar general şi aşa e frumos", a arătat Oprescu.
Primarul Capitalei a subliniat că un rol important îl va juca şi votul negativ pe care românul încă îl dă la 20 de ani de la revoluţie.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close