Antena 3 CNN Politică Oprescu către "Zeus"-Băsescu: "Mai dă drumul şi altora în Panteon!"

Oprescu către "Zeus"-Băsescu: "Mai dă drumul şi altora în Panteon!"

Oprescu către "Zeus"-Băsescu: "Mai dă drumul şi altora în Panteon!"
18 Feb 2008   •   13:49

Invitat la emisiunea LIVE cu Anca Florea, de pe News FM, Sorin Oprescu, senator PSD, face dezvăluiri despre candidatura la primărie, despre revenirea lui Năstase şi despre politica PSD.

Întrebat dacă mai candidează la primăria Capitalei, Sorin Oprescu a răspuns ferm: ?Nu. Chestiunea este foarte clară. Oricum, cei care sunt cotaţi foarte bine vor fi îndreptăţiţi să participe la alegeri. Electoratul s-a deşteptat. Vrea oportunităţi şi oameni?.

Sorin Oprescu a găsit o exprimare plastică pentru a-l cataloga pe actualul preşedinte al României: "Dacă Traian Băsescu ar fi îngerul de pe dric, pe cuvântul meu de onoare că aş pleca acasă. Dar nu este!" În acest context, Oprescu i-a transmis lui "Zeus", alias Traian Băsescu: "Mai dă drumul şi altora în Panteon, lasă-i măcar să intre să te admire! Dar poate nu te admiră şi atunci este o problemă..."

Senatorul PSD susţine revenirea lui Adrain Năstase, acuzat de corupţie în 2007.

?Eu văd în revenirea asta o coagulare şi un lucru bun pentru ceea ce înseamnă PSD-ul?, a declarat Sorin Oprescu.

Oprescu nu este de acord cu atitudinea partidului faţă de acuzaţiile aduse lui Năstase.

?M-aş fi aşteptat ca acest partid să îşi amintească de prezumţia de nevinovăţie când a venit vorba de Năstase, măcar în al 16-lea ceas. Îl bănuieşti şi tu, dar, după aia, după ce îl vezi că face potecă pe acolo (pe la Tribunal)....?, a adăugat senatorul PSD.

Sorin Oprescu e de părere că respectivul caz al lui Năstase a fost dezbătut prea mult.

?În privinţa lui Năstase, eu cred că s-au ruginit termopanele lui tanti Tamara, că a frecat trotuarul ăla de zeci de mii de ori. Am fost martorul unui dialog acum vreo trei ani de zile şi îl întreba cineva pe unul dintre participanţi: ŤCe facem mă? Îi luăm capul lui Năstase?ť Răspunsul a fost formiabil: ŤLuaţi-l voi şi pe urmă vin şi euť. Oameni pe care Năstase i-a ţinut în braţe şi le-a dat să sugă, l-au trădat?, a continuat Sorin Oprescu.

Despre PSD, Sorin Oprescu spune că: ?Marele partid mai există, dar există şi nişte forme contorsionate. Ne aşteaptă o serie întreagă de bătălii. Până acum, toţi am căzut de acord că poate nu am avut mesajul cel mai bun pentru poporul PSD. O parte au plecat. Satisfactia cifrelor, a recredibilizării în faţa electoratului nu s-a produs în ritmul dorit. Am făcut şi greşelile noastre şi încă mai facem. Era nevoie de o coagulare înaintea bătăliilor electorale?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close