Antena 3 CNN Politică Oprea, avizat: Am fost avansat de Băsescu pentru am refuzat unele lucruri la MAI deşi fusesem ameninţat

Oprea, avizat: Am fost avansat de Băsescu pentru am refuzat unele lucruri la MAI deşi fusesem ameninţat

Oprea, avizat: Am fost avansat de Băsescu pentru am refuzat unele lucruri la MAI deşi fusesem ameninţat
22 Dec 2009   •   14:23

Ministrul desemnat pentru Apărare, Gabriel Oprea a fost marţi, avizat favorabil de Comisiile de Apărare din Parlament cu 20 de voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi o abţinere. El a susţinut, în cadrul audierilor care au precedat acest vot, că a fost avansat de către Traian Băsescu drept recompensă că, deşi a fost ameninţat că va fi "terminat politic", a refuzat să facă anumite numiri la MAI, preferând să îşi dea demisia.
Întrebat cum va rezolva problemele de imagine create de avansarea sa, de către şeful statului, Oprea a precizat că această avansare se datorează faptului că, deşi a fost ameninţat că va fi "terminat politic", a refuzat, din calitatea sa de ministru al Administraţiei şi Internelor, să facă o serie de numiri, preferând să îşi dea demisia "cu onoare şi demnitate".

Oprea a mai declaratla audieri că, în urma discuţiei informale desfăşurate la nivelul Guvernului, bugetul Apărării pe 2010 va fi similar celui din 2009, respectiv 1,31% din PIB. Oprea a susţinut că va demisiona de la şefia Apărării dacă bugetul instituţiei nu va fi 2% din PIB în condiţiile în care economia României va fi redresată.

Dacă, în momentul în care România este redresată economic, nu va primi cel puţin 2%, cât aţi propus dumneavostră (parlamentarii din Comisiile de Apărare din Cele două Camere, n.r.), îmi dau demisia. Ca să fie foarte clar. Sunt convins că voi fi sprijinit de Parlament, de prim-ministru, de Guvern şi de preşedinte României, fiindcă este comandantul suprem al Armatei" a spus Oprea la audieri.

El a subliniat că Armata României reprezintă cel mai bun ambasador al României, dar a avertizat că dacă ministerul Apărării nu va beneficia de un buget apropiat de cel asumat, respectiv 2,38% din PIB, există riscul să nu se îndeplinească obiectivele asumate.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea aviz aparare
Cele mai noi știri
Parteneri
x close