Opoziţia acuză că votul dat de parlamentari la legea pensiilor a fost măsluit. Liderul PSD susţine că miercuri, atunci când a fost adoptat actul normativ, în sală erau mai puţini deputaţi decât numărul de voturi anunţat de preşedintele Camerei Deputaţilor. Pe de altă parte, PDL îi acuză pe social democraţi că mint şi că nu le pasă de fapt de soarta pensionarilor.
Aşa a trecut pe 15 septembrie Legea pensiilor în absenţa parlamentarilor PNL şi PSD+PC. Aceştia au părăsit sala pentru că nu au fost de acord cu eliminarea majorării punctului de pensie la valoarea de 45% din salariul mediu brut pe economie şi nici cu majorarea vârstei de pensionare pentru femei la 65 de ani. Liderul PSD Victor Ponta susţine că după plecarea opoziţiei, în sală nu au rămas mai mult de 80 de deputaţi, aşa că legea nu ar fi avut cum să fie adoptată cu 170 de voturi. Ca urmare, PSD va ataca legea pensiilor la Curtea Constituţională.
Preşedintele Camerei deputaţilor, Roberta Anastase răspunde acuzaţiilor, numindu-l pe Victor Ponta micul Caţavencu.
Acuzaţiile la adresa opoziţiei curg şi din partea colegilor de partid ai Robertei Anastase. Vicepreşedintele PDL Cezar Preda afirmă că liderii PSD şi PNL "mint şi dau dovadă de demagogie" atunci când spun că le pasă de pensionari.
Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 170 voturi "pentru", două "împotrivă" şi trei abţineri, după o dezbatere maraton în care parlamentarii care susţin Guvernul au reuşit să îşi impună amendamentele.
Emisiunea "Punctul de întâlnire", de duminică seară, a difuzat în exclusivitate imagini cu modul fraudulos în care a fost adoptată legea pensiilor în Camera Deputaţilor. Prin fals şi uz de fals, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a "umflat" numărul deputaţilor aflaţi în sală, pentru a raporta adoptarea acestui proiect asumat de PDL, UDMR şi UNPR.
Antena 3