Activitatea comisiei Ridzi trebuie să continue, actualul probatoriu fiind insuficient, dată fiind absenţa de la audieri a firmelor beneficiare ale contractelor MTS, susţin, în punctul lor de vedere separat, reprezentanţii PDL din comisia de anchetă. Ei recunosc că există deficienţe în cazul contractelor pentru Ziua Tineretului, dar continuă să susţină că nu sunt ilegalităţi.
Democrat-liberalii explică că modul în care au evoluat lucrările comisiei de anchetă i-au forţat să evite să se pronunţe ?pe baze insuficiente? în acest caz.
?Având în vedere precaritatea probatoriului administrat până în acest moment considerăm că nu ne putem pronunţa în acest caz? mai afirmă semnatarii opiniei separate de raportul final al comisiei.
Ei au acuzat faptul că s-a decis nejustificat scurtarea programului acesteia şi că audierile nu au fost terminate. Ca atare, deputaţii PDL solicită continuarea lucrărilor comisiei, deşi susţin în acelaşi timp că activitatea şi funcţionarea acestui for este inutilă şi ?nelegală? în condiţiile în care DNA a demarat de ceva vreme acţiunile premergătoare de cercetare a modului în care au fost cheltuite fondurile MTS pentru organizarea Zilei Tineretului.
Ei susţin că această comisie, prin reprezentanţii ei, nu se poate pronunţa cu privire la începerea urmăririi penale a ministrului Monica Iacob Ridzi, cu atât mai mult cu cât cele două firme implicate în acest scandal, Artisan şi Mark, nu s-au prezentat la audieri pentru a-şi prezenta propriile variante.
PDL mai spune că este dificil ca această comisie să se pronunţe cu privire la cheltuirea banilor publici şi propune ca activitatea comisiei să continue şi în perioada următoare, până când vor exista concluzii clare cu privire la evenimentul "Ziua Tineretului".
Comisa Ridzi a votat însă cu 9 voturi pentru şi cinci împotrivă recomndarea de începere a urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului, ministrul Ridzi fiind acuzată de delapidare şi abuz în serviciu, pe lângă neglijenţa în serviciu cu care democrat-liberalii ar fi fost de acord să o susţină.
Marius Vulpe, Antena3.ro