Antena 3 CNN Politică Omul lui Vanghelie şi-a dat demisia din fruntea DGIPI. Păun Iordache, noul şef la Doi şi un sfert

Omul lui Vanghelie şi-a dat demisia din fruntea DGIPI. Păun Iordache, noul şef la Doi şi un sfert

Omul lui Vanghelie şi-a dat demisia din fruntea DGIPI. Păun Iordache, noul şef la Doi şi un sfert
01 Oct 2009   •   13:55

Prima demisie după revocarea lui Dan Nica. Gelu Drăjneanu, şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a demisionat joi, la scurtă vreme după anunţul administraţiei prezidenţiale de revocare a ministrului de resort, Dan Nica. Desemnat să conducă DGIPI în locul lui Cornel Şerban, care a fost reţinut în primăvară într-un dosar de corupţie, Drăjneanu era, oficial, consilierul lui Nica, dar în fapt, nu era decât interpusul interpusul liderului PSD Bucureşti, Marian Vanghelie în acest post şi un personaj bănuit cu legături interlope.

În locul lui Drăjneanu la şefia "Doi şi-un sfert" a fost numit adjunctul DGIPI, comisarul şef Păun Iordache.

Chestorul Gelu Drăjneanu a fost acuzat, în 2005, de un fost ?locotenent? al lui Nuţu Cămătaru, că a protejat reţeaua mafiotă. Mai mult, numele lui Marian Vanghelie a fost implicat în scandal ca fiind cel care furniza informaţii confidenţiale legate de activitatea DGIPI fraţilor Cămătaru din postura de prieten apropiat al lui Drăjneanu pe atunci prim-adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Într-o declaraţie publică, Nuţu a descris relaţia sa cu Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 al Capitalei şi actual preşedinte al PSD Bucureşti.

?În perioada 2002-2004, m-am întâlnit de nenumărate ori cu Marian Vanghelie. În acea perioadă, el căzuse în dizgraţia partidului pe care îl reprezenta. Întâlnirile dintre mine şi Vanghelie aveau loc după ora 24.00, de cele mai multe ori la sediul Primăriei Sectorului 5 sau la un restaurant de pe Bulevardul Kogălniceanu. Fiind bun prieten cu Drăjneanu, locţiitor la Capitală (chestorul Drăjneanu era, de fapt, adjunct la Inspectoratul General al Poliţiei Române), Vanghelie m-a avertizat că urma să fim arestaţi, eu şi fratele meu, Balint Vasile, în baza unor interceptări telefonice neautorizate? susţinea Nuţu Cămătaru în declaraţia dată în 2005 în faţa anchetatorilor.


Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie DGIPI interlopi demisie
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close