Antena 3 CNN Politică Oltean, izolat în PDL: ?Voi propune preşedintelui o discuţie cu Geoană. Nu mai suport duplicitatea PSD?

Oltean, izolat în PDL: ?Voi propune preşedintelui o discuţie cu Geoană. Nu mai suport duplicitatea PSD?

Oltean, izolat în PDL: ?Voi propune preşedintelui o discuţie cu Geoană. Nu mai suport duplicitatea PSD?
31 Aug 2009   •   16:56

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean continuă să susţină pe o singură voce necesitatea rescrierii raporturilor cu PSD. Iritat că ideea sa de scoatere a social-democraţilor de la actul guvernării a fost chiar uşor criticată de uniicolegi marcanţi de partid, deputatul bistreţean a anunţat că va persevera în cadrul colegiului Director al PDL şi va propune liderului Emil Boc să aibă o discuţie serioasă cu liderul PSD, Mircea Geoană, pentru a-i sili pe social-democraţi să renunţe la duplicitatea manifestată în ultima vreme şi să decidă dacă rămân la guvernare sau merg în opoziţie.
Întrebat de presă dacă îşi va mai menţine propunerea privind relaţia cu PSD-ul, Oltean a răspusn afirmativ. "Suntem la capătul puterilor, ori rămân la guvernare şi guvernează cu noi, ori pleacă în opoziţie şi se poată ca un partid de opoziţie", a susţinut Oltean, deşi cu doar câteva ore înainte, liderii coaliţiei ajungeau la un compromis pe tema asumării răspunderii guvernamentale pe mai multe pachete de legi, inclusiv pe cel privind educaţia.
În opinia lui Oltean "soluţii există" atunci când este vorba de scoaterea PSD de la guvernare. "Nu asta este foarte important, important este ca astăzi, partidul să ia o decizie şi să o discute foarte serios cu PSD. Personal, nu mai pot să accept o asemenea duplicitate şi o asemenea guvernare ineficientă" a afirmat deputatul PDL.
Oltean a recunoscut că s-a simţit extrem de deranjat de noul demers pus în prcatică de unii social-democraţi la adresa unor miniştri PDL, materializat sub forma unor plângeri penale depuse la ÎCCJ "E un lucru normal? Poate să nu mă deranjeze, faptul că, pe de o parte, o grupare importantă sunt împotriva guvernării şi critică de câte ori au ocazia guvernul şi în special miniştrii PDL şi pe de altă parte, sunt beneficiarii guvernării?", a spus Oltean.
Vicpreşedintele PDL a anunţtat că îşi menţine ideea de a propune ca liderii PDL, în special primul-ministru, să aibă o discuţie serioasă cu Mircea Geoană, pentru a se rescrie raporturile în coaliţie astfel încât să existe bazele pentru o guvernare normală, eficientă şi o preocupare a celor două partide doar pentru guvernare nu pentru campanie electorală.
"Este o iniţiativă personală şi vreau să o supun astăzi Biroului Permanent. Nu mai suport starea de duplicitate a acestui partid. Nu se poate ca Vanghelie să fie în Opoziţie şi altul la putere. Ori în opoziţie cu PNL-ul, ori la putere cu PDL", a mai spus Oltean.
Poziţia lui Olteanu nu se bucură însă de sprijin în partid. Rând pe rând, trei dintre liderii PDL, Theodor Stolojan, Radu Berceanu şi Gheorghe Flutur, au ţinut să sublinieze luni că nu se pune problema scoaterii PSD de la guvernare, chiar dacă democrat-liberalii au şi ei nemulţumiri atunci când unle din obiectivele pactului de guvernare nu sunt respectate.
La această oră conducecerea PDL s-a reunit, la Parlament, în şedinţa Colegiului Director şi pentru întâlnirea cu parlamentarii, pe ordinea de zi aflându-se legile pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea şi priorităţile legislative în noua sesiune.
Potrivit preşedintelui PDL, Emil Boc, subiectele aflate pe ordinea de zi se referă la viziunea cu privire la reforma statului şi măsurile legislative ce vor fi promovate în Guvernul României, printre care reforma sistemului educaţional şi descentralizarea.
Al doilea punct se referă la priorităţile legislative ale parlamentarilor PDL în sesiunea septembrie-decemrie 2009, legate de susţinerea pachetului de reformă a statului.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close