Antena 3 CNN Politică Oltean: Adoptarea moţiunii de cenzură nu va produce mare lucru. Guvenul Boc rămâne pe baricade

Oltean: Adoptarea moţiunii de cenzură nu va produce mare lucru. Guvenul Boc rămâne pe baricade

Oltean: Adoptarea moţiunii de cenzură nu va produce mare lucru. Guvenul Boc rămâne pe baricade
09 Oct 2009   •   16:02

Eventuala adoptare a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Boc nu va produce "mare lucru", fiindcă Executivul Boc rămâne şi va continua să administreze ţara până după alegerile prezidenţiale, a prognozat vineri vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean. Deputatul democrat-liberal a precizat că singurul efect al unei astfel de victorii a opoziţiei se va resimţi în zona ordonanţelor de urgenţă care nu vor mai putea fi adoptate de către guvern.

"Ca să fiu foarte sincer, este posibil orice. Echilibrul între forţe este evident. Dacă moţiunea trece, deşi eu sper să nu treacă, Guvernul acesta va rămâne până după alegeri. Rămâne şi administrează treburile ţării. Este adevărat că nu mai poate adopta ordonanţe de urgenţă, dar administrează treburile curente ale acestei ţări până după alegerile din noiembrie. Mare lucru nu se întâmplă, Guvernul Boc rămâne pe baricade", a spus Ioan Oltean, carea reieterat acuzaţiile de neconstituţionalitatea la adresa demersului PNL-UDMR.
Liderul PSD şi-a exprimat, însă, convingerea că în Parlamentul României vor fi "suficienţi parlamentari responsabili" care vor realiza că "acest Guvern nu doreşte decât să realizeze ceea ce alte guverne nu au putut să facă până în acest moment?.

El a citat încă o dată prevederile articolului 113, alineatul 4 din Constituţie, subliniind că deputaţii şi senatorii care au semnat o moţiune de cenzură ce a fost respinsă de către Parlament nu mai pot semna o moţiune în perioada aceleiaşi sesiuni decât dacă aceasta se referă la angajarea răspunderii Guvernului.

"Moţiunea depusă de grupurile parlamentare PNL şi UDMR nu se referă la angajarea răspunderii Guvernului. Aceiaşi semnatari au fost şi pe moţiunea de acum două săptămâni, care a fost respinsă. Cu încălcarea flagrantă a acelei dispoziţii constituţionale, cele două formaţiuni politice au dat drumul citirii şi dezbaterii acelei moţiuni", a conchis Oltean.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close