Antena 3 CNN Politică Oficial: George Simion candidează la alegerile prezidențiale

Oficial: George Simion candidează la alegerile prezidențiale

ID264079_INQUAM_Photos_Malina_Norocea
George Simion este vizat de dosarul în care Silvestru Șoșoacă este acuzat că a depus la BEC liste cu semnături false.
15 Iun 2024   •   12:05

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor a decis sâmbătă, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie candidatul AUR pentru funcţia de preşedinte al României.

''Sâmbătă, 15 iunie, s-a întrunit Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor pentru a desemna candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din acest an. În urma votului exprimat, CNC AUR a decis, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie candidatul AUR pentru funcţia de preşedinte al României'', se arată într-un comunicat al AUR.

Sâmbătă seară, de la ora 19,00, la Arenele Romane, va avea loc evenimentul de lansare a candidatului AUR pentru alegerile prezidenţiale, informează Agerpres. 

Este al treilea candidat la prezidențiale anunțat oficial până acum, după ce, vineri, PSD și PNL au anunțat că vor avea și ele candidați proprii pentru Cotroceni. Nicolae Ciucă va fi candidatul din partea PNL, iar de la PSD va candida Marcel Ciolacu, președintele partidului. 

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, este primul clasat în sondajele de opinie în ceea ce privește opțiunile de vot pentru prezidențiale, însă el nu și-a anunțat oficial candidatura, din cauza restricțiilor impuse de funcția pe care o deține la Bruxelles. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close