Antena 3 CNN Politică Octav Cozmâncă: PSD se îndreaptă spre dezastru

Octav Cozmâncă: PSD se îndreaptă spre dezastru

Octav Cozmâncă: PSD se îndreaptă spre dezastru
03 Dec 2007   •   08:31

Fostul preşedinte executiv al PSD, Octav Cozmâncă, atacă dur actuala conducere a partidului, în prima sa ieşire publică după o lungă perioadă de timp. Într-un interviu pentru ?Jurnalul Naţional?, Cozmâncă spune că PSD se îndreaptă spre un eşec de proporţii la viitoarele alegeri din cauza greşelilor comise de cei aflaţi acum la cârma partidului. Fostul secretar general al social-democraţilor critică dur rezultatele obţinute de PSD la recentele alegeri pentru Parlamentul European, despre care spune că sunt cele mai proaste de la divizarea fostului FSN.

"De la cei peste 4 milioane de votanţi, în 2004, am ajuns la 1,1 milioane. E vorba de aritmetica simplă. Înainte de congresul din 2005, aveam 600.000 de membri cu acte-n regulă. Dacă toţi aceştia şi familiile lor mergeau la vot, tot strângeam 1,8-1,9 milioane de voturi", a declarat Cozmâncă.

Octav Cozmâncă spune că vina pentru eşecul de la alegeri al social-democraţilor aparţine conducerii actuale a PSD, partid a cărui organizare lasă mult de dorit. "Decât să fiu într-un partid ?reformat" condus de Geoană, Dragnea şi de aşa-zisul grup de la Cluj, care are perspectivă să facă sub 20% la alegerile viitoare, mai bine rămaân într-un PSD condus de Ion Iliescu, dar cu 30%-40%. Au ajuns la conducerea PSD oameni fără valoare, care nu au demonstrat calităţi politice şi care, practic, au contribuţii neînsemnate pentru acesta. Unii erau la Congresul din aprilie 2005 în partid numai de 1-2 ani, iar alţii de câteva luni de zile. Iar rezultatele congresului din 2005 se văd astăzi", a mai spus acesta.

În aceste condiţii, Octav Cozmâncă este de părere că un congres extraordinar al partidului, aşa cum a cerut Ion Iliescu, ar putea rezolva o parte din problemele cu care se confruntă acum formaţiunea social-democrată.

Cât priveşte poziţia politică actuală a partidului, Octav Cozmâncă este de părere că rămânerea în opoziţie până la capăt reprezintă cea mai bună soluţie. Cât priveşte eventualele alianţe, Cozmâncă spune că ele se pot face numai pentru a bloca reinstaurarea dictaturii. În încheierea interviului acordat ?Jurnalului Naţional?, Octav Cozmâncă, susţine că PSD se îndreaptă în acest moment spre un dezastru, un eşec de proporţii la viitoarele alegeri.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close