Antena 3 CNN Politică O altă dovadă a faptului că dosarul ICA a fost un dosar politic

O altă dovadă a faptului că dosarul ICA a fost un dosar politic

dan voiculescu antena 3 cnn
Apar noi informații legate de dosarul ICA, în care a fost condamnat şi profesorul Dan Voiculescu. Sursa foto: danvoiculescu.net
06 Aug 2024   •   15:42

Continuă să apară noi informații legate de dosarul ICA, în care a fost condamnat, printre alții, profesorul Dan Voiculescu, care arată ce presiuni uriașe au fost făcute din zona „binomului” DNA și SRI. 

Un lucru mai puțin știut este că nu unul, ci trei judecători au fost scoși din dosar, după ce peste noapte le-au apărut diverse dosare la DNA. 

Avocatul Cristi Popescu, avocat și prieten apropiat al judecătorului Stan Mustață, a vorbit, în emisiunea „Culisele Justiției”, realizată de Laura Duță, despre jocurile de culise făcute în dosarul ICA. 

Cristi Popescu a amintit că din dosar au fost eliminați mai mulți judecători, încă din perioada când dosarul era la Tribunalul București, acolo unde un judecător a renunțat, iar unui al doilea DNA i-a făcut dosar penal, fiind apoi condamnat și arestat, la fel cum a fost scenariul și în cazul lui Stan Mustață.

„Când dosarul era la Tribunalul București și era judecat de președintele Secției a II-a penală, dacă îmi aduc bine aminte, acelui judecător DNA i-a făcut un dosar, nu a fost arestat, dar i s-a cerut să renunțe la dosar. Ceea ce s-a și întâmplat, dosarul fiind preluat de o doamnă judecător de la Tribunalul București, care este arestată, dacă ne aducem bine aminte. 

După care dosarul ajunge la un al treilea judecător din acel ultim ciclu procesual al dosarului lui Dan Voiculescu, care pronunță acea condamnare în fond la șase ani de închisoare. 

Apoi dosarul ajunge la Curtea de Apel București și este repartizat completului din care făcea partea Stan Mustață, el fiind al doilea judecător din dosar care a fost arestat. 

Deci avem trei judecători care au avut dosare la DNA, unul a reușit să scape renunțând la dosar, doi sunt arestați și, în cele din urmă, condamnați”, a spus avocatul Cristi Popescu. 

Stan Mustață a fost arestat preventiv în 2014 și condamnat definitiv în 2016, iar în 2018 a murit în timpul detenției. 

În timp ce Stan Mustață era încarcerat, la începutul anului 2017 Sebastian Ghiță a prezentat o înregistrare audio a unei discuții dintre Traian Băsescu și un interlocutor necunoscut, în care fostul președinte vorbea despre înlocuirea din completul de judecată a lui Stan Mustață cu judecătoarea Camelia Bogdan, despre aranjarea acestei mutări cu scopul declarat ca Dan Voiculescu să primească o pedeapsă cât mai mare. 

Ulterior, Camelia Bogdan a fost exclusă de două ori din magistratură, a doua oară definitiv. 

 

×
Subiecte în articol: dosarul ICA Dan Voiculescu Stan Mustata
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close