Antena 3 CNN Politică Numărul muncitorilor din străinătate, dublat în România în 2022

Numărul muncitorilor din străinătate, dublat în România în 2022

Numărul cetăţenilor străini care vor lucra în România anul viitor ar putea fi dublat. Ministrul Turismului spune, în exclusivitate pentru Antena 3, că este una dintre soluţiile pentru ca locurile de muncă din domeniul Horeca să fie ocupate.

daniel-cadariu
de Silvian Trandafir    |    19 Dec 2021   •   13:24

Patronii s-au plâns anul acesta că nu mai găsesc români dispuşi să lucreze în hoteluri sau restaurante şi au cerut Guvernului să îi ajute. De altfel, problema este extinsă în mai multe domenii din ţara noastră, inclusiv în agricultură. 

”În ultimii 10-15 ani mare parte a forţei de muncă calificată a migrat din ţară şi nu e vorba numai de implicarea statului prin Minister ci şi de abordarea agenţilor economici.

Una dintre soluţii solicitată de cei din turism este de a mări forţa de muncă importată. În 2021 am avut un prag de 50 mii de angajaţi permişi din străinătate şi e în discuţii dublarea lui până la 100 mii de persoane, e o soluţie de momnet dar nu rezolvă criza socială de la noi pentru că noi trebuie să avem în vederea creştere şi profesionalizara forţei de muncă autohtone” a explicat Daniel Cadariu, ministrul Turismului, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Daniel Cadariu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close