Antena 3 CNN Politică Noul stadion Farul intră în construcție. Vergil Chiţac a semnat contractul de execuţie

Noul stadion Farul intră în construcție. Vergil Chiţac a semnat contractul de execuţie

vergil chitac gica hagi stadion farul
Vergil Chitac, primarul Constanței, alături de Adrian Veştea, ministru al Dezvoltării şi Gheorghe Hagi, managerul și acționarul Farului.Sursa foto: Facebook Vergil Chiţac
de Claudia Popovici    |    30 Sep 2024   •   17:55

Vergil Chițac, primarul Constanței, a anunţat că a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru noul stadion Farul. 

„Am semnat contractul de execuție a lucrărilor de la noul stadion Farul. Urmează construirea propriu-zisă a noului complex sportiv. Abia aștept să îl văd finalizat, plin și gălăgios! Provocarea birocratică și a blocajelor de tot felul este obstacolul cel mai greu de trecut în orice investiție de mare anvergură.

Mă bucur că am reușit să o depășim cu bine. Mulțumesc Guvernului României și domnului ministru al Dezvoltării, Adrian Veștea, pentru sprijin. De asemenea, mulțumesc Gică Hagi și Gică Popescu pentru tot ce faceți. Constanța vă este recunoscătoare", a transmis primarul Vergil Chițac pe Facebook. 

Potrivit datelor, noul stadion Farul va avea o capacitate de 18.000 locuri, o suprafaţă desfăşurată de circa 64.000 mp şi va cuprinde un teren de antrenament pentru fotbal şi atletism (pista cu 6 culoare), cu o tribună de circa 1.000 locuri, o clădire de vestiare pentru antrenament şi amenajări exterioare, precizează Guvernul.

Valoarea contractului este de peste 490 de milioane lei şi are o durată de proiectare şi execuție de 28 de luni.

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close