Antena 3 CNN Politică Nouă moţiune simplă PNL, în dezbaterea Camerei. Vlădescu, somat să prezinte un buget rectificat

Nouă moţiune simplă PNL, în dezbaterea Camerei. Vlădescu, somat să prezinte un buget rectificat

Nouă moţiune simplă PNL, în dezbaterea Camerei. Vlădescu, somat să prezinte un buget rectificat
01 Iun 2010   •   10:17

Deputaţii dezbat marţi cea de-a patra moţiune simplă iniţiată de către reprezentanţii liberali în această sesiune legislativă. Dacă primele trei au vizat educaţia, armata şi administraţia publică, noua moţiune liberală este îndreptată împotriva ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Documentul, intitulat "Programul Băsescu-PDL, curbe de sacrificiu pentru români", este semnat de 51 de parlamentari PNL. Pentru a fi adoptată, moţiunea are nevoie de votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

Liberalii solicită prin acest document ministrului de Finanţe să prezinte, la angajarea răspunderii Guvernului pentru măsurile de austeritate, un proiect de buget rectificat.

Potrivit moţiunii, proiectul de buget rectificat trebuie să reflecte modul transparent în care aceste măsuri sunt implementate şi, mai ales, impactul asupra populaţiei.

În opinia liberalilor, proiectul de buget rectificat ar trebui dezbătut de Parlament în regim de urgenţă. Moţiunea reprezintă un "semnal de alarmă" pe care deputaţii PNL îl trag în Parlament, ei nefiind de acord cu maniera şi măsurile propuse de actuala putere, decizii care, în opinia lor, au menirea de a-i împovăra pe români şi nicidecum de a le oferi soluţii.

Liberalii acuză, în moţiune, lipsa de performanţă economică a Cabinetului Boc, care "a dus România într-o situaţie grea, fără precedent".
De asemenea, PNL apreciază drept "incalificabil şi iresponsabil" modul în care primul-ministru Emil Boc a înţeles să comunice măsurile de austeritate.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close