Antena 3 CNN Politică Norica Nicolai: Decizia DNA în cazurile Şereş şi Nagy ascunde un interes major şi teama "cuiva"

Norica Nicolai: Decizia DNA în cazurile Şereş şi Nagy ascunde un interes major şi teama "cuiva"

Norica Nicolai: Decizia DNA în cazurile Şereş şi Nagy ascunde un interes major şi teama "cuiva"
16 Iul 2008   •   22:05

Deşi fostul consilier ministerial Dorinel Mucea a fost ţinut în arest, Direcţia Naţională Anticorupţie a decis neînceperea urmăririi penale a acestuia pentru luare de mită şi primire de foloase necuvenite. Aceeaşi decizie a fost luată şi faţă de foştii miniştrii Zsolt Nagy şi Codruţ Şereş, faţă de fostul consilier Radu Donciu, dar şi faţă de consultantul bulgar Stamen Stanchev. Senatorul PNL Norica Nicolai, preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, crede că există un interes major în toată această afacere.

"Sunt consternată, nu mai înţeleg încotro merge justiţia românească. Este o lipsă totală de seriozitate şi există un interes major în această afacere. În opinia mea, cuiva îi este teamă de ce va spune parlamentul, de ceea ce va spune această comisie în urma investigaţiilor", a declarat Norica Nicolai, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

Norica Nicolai


Senatorul PNL a făcut astfel referire la decizia pe care Comisia Juridică a Senatului urmează să o ia pe 11 august. "Indiferent că s-a luat această măsură, comisa îşi va face datoria şi pe 11 august va vota raportul privind avizarea începerii urmăririi penale în cazurile Păcuraru şi Şereş", a anunţat Norica Nicolai, adăugând că această decizie (n.r. de a cere mandat de arestare şi apoi de a da NUP) decredibilizează major actul de justiţie.

La rândul său, analistul Ion Cristoiu a adăugat că "în interceptările şi în documentele care au fost prezentate Comisiei conduse de Norica Nicolai apăreau şi nişte persoane foarte importante din statul român, inclusiv cea de la Cotroceni". Prin decizia luată miercuri s-a vrut astfel ca raportul CJ a Senatului să nu îşi mai aibă rostul, pentru că "acel raport se ştia că va fi dat publicităţii, şi în el sunt invocate interceptări ce duceau către persoane importante din statul român", a mai spus Cristoiu.

Ion Cristoiu


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close