Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan, despre referendumurile pe care vrea să le organizeze: "Avem, de 20 de ani, un primar al Bucureștiului care are cel puțin o mână legată la spate"

Nicușor Dan, despre referendumurile pe care vrea să le organizeze: "Avem, de 20 de ani, un primar al Bucureștiului care are cel puțin o mână legată la spate"

Primarul reales al Capitalei spune că există niște mecanisme care îl împiedică să-și facă treaba

nicusor dan
Nicușor Dan, despre referendumurile pe care vrea să le organizeze: "Avem, de 20 de ani, un primar al Bucureștiului care are cel puțin o mână legată la spate"
de Mia Lungu    |    10 Iun 2024   •   17:44

Nicușor Dan a explicat luni, la Antena 3 CNN, ce vrea să afle de la bucureșteni, după ce a declarat, imediat după câștigarea alegerilor, că va declanşa două referendumuri locale pentru cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector.

"Noi putem să ne mai amăgim încă 10 ani sau 20 de acum încolo, să spunem că totul merge minunat în București. Dar, de fapt, noi avem de 20 de ani, un primar al Municipiului București care are cel puțin o mână legată la spate, nu are un buget pe măsura a ceea ce poate să facă Bucureștiul și este constrâns de dezvoltări urbanistice care sunt de competența strictă a primarilor de sector.

Eu cred că, indiferent cine o să fie primarul municipiului peste 4 ani, peste 8 ani, trebuie să-i dăm primarului Municipiului București, acele instrumente ca să ducă orașul într-o direcție cu proiecte mari, cu o dezvoltare urbană coerentă.

Vreau să avem o dezbatere foarte serioasă pe chestiunea asta și de aia, chiar în momentul câștigării alegerilor, care este de maximă expunere, am venit cu ele în fața cetățenilor.

În opinia mea, a fost o obligație a mea de a atrage atenția bucureștenilor că sunt niște mecanisme care mă împiedică să-mi fac treaba.", a declarat Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan referendum București
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
DNSC: „Amenințare cibernetică pentru utilizatorii Android”
x close