„Proiect de hotărâre privind vacantarea dlui Nicușor Daniel Dan. Dumnealui și-a înaintat demisia începând cu 20 octombrie. Luăm act și se vacantează acest loc”, a anunțat președintele de ședință a Camerei Deputaților, Florin Iordache.
Totodată, acesta a anunțat și demisiile deputaților Corneliu Ștefan, Sorin Lazăr și Ion Călin.
Cei patru deputați au au fost aleși în cadrul diverselor autorități publice locale, scrie Mediafax.
Saltul financiar făcut de Nicușor Dan ca primar
Au trecut vremurile când a fi bugetar însemna că ești sărac. În cazul unora dintre cei mai proeminenți politicieni, funcția publică a însemnat și un salt consistent al veniturilor oficiale declarate. Cel mai proaspăt exemplu: noul Primar General ales al Capitalei: Nicușor Dan.
Nu doar că noua funcție înseamnă și o creștere cu 50% a veniturilor , de la puțin peste 10.000 de lei lunar, cât câștiga ca parlamentar, la în jur de 15.000 de lei pe lună, ca Primar General , ba chiar salariul de parlamentar în sine a reprezentat prima sa sursă de venit serioasă după cum chiar el însuși a recunoscut.
Într-un interviu electoral pentru life.ro, la întrebarea despre primul salariu adevărat din care s-a putut întreține, răspunsul său a fost clar și cităm: probabil că primul salariu din care am trăit cu adevărat a fost acesta de la Parlament, din 2016. Din același interviu mai răsare însă o nedumerire. Deși în declarația de avere Nicușor Dan a menționat doar venitul de parlamentar și alocația copilului , în interviul de familie fetița spune că mama lucrează la… Renault, iar soția detaliază apoi că este manager și se ocupă de domeniul logistic.
Ceea ce e foarte lăudabil, doar că problema este de ce a omis Nicușor Dan să și declare asta, așa cum îl obligă legea fiindcă nu, nimeni nu are dreptul să invoce contracte confidențiale ale soților când vine vorba despre declarațiile de avere.