Antena 3 CNN Politică Nicuşor Dan a anunţat pe cine va susţine în turul doi al alegerilor prezidenţiale. În primul tur se va abţine

Nicuşor Dan a anunţat pe cine va susţine în turul doi al alegerilor prezidenţiale. În primul tur se va abţine

nicusor dan nicolae ciuca
Nicușor Dan și Nicolae Ciucă, la recepţia cu ocazia împlinirii a 565 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului. Sursa foto: PNL
de Mihai Paul    |    05 Oct 2024   •   12:24

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat că în primul tur al alegerilor prezidenţiale nu va îndemna pe alegătorii săi  să voteze cu un candidat sau altul.

Primarul Capitalei spune însă că în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, le va recomanda alegătorilor săi să voteze pentru un candidat de dreapta.

Nicuşor Dan crede că sunt şanse foarte mari ca un candidat de dreapta să meargă în turul doi: „Să sperăm că o să avem unul acolo”.

 „Am anunţat că o să ies şi am ieşit săptămâna asta cu o listă de 20 de subiecte ce interes pentru Bucureşti. Nu sunt dorinţele mele, pe mine m-au votat nişte oameni. (...) Eu le-am lansat, îi las să citească (pe candidaţii la preşedinţie -n.r.) pentru că sunt multe chestii tehnice, nu poţi să dai un răspuns pe loc la aceste chestiuni, să se consulte cu jurişti din partid, cu specialişti pe diverse domenii şi peste o săptămână o să-i sun, o să solicit o întrevedere şi fiecare dintre ei o să spună cu ce e de acord şi cu ce nu e de acord, câte puncte bifează”, a declarat Nicuşor Dan în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă de Prima Tv. 

La întrebarea moderatorului dacă le va spune alegătorilor săi să voteze pentru un anumit candidat, primarul Capitalei a precizat: „Cred că în turul întâi e o variantă puţin probabilă, dar o să vedem asta după ce vedem răspunsurile candidaţilor”. 
 
Mircea Geoană este considerat de către Nicuşor Dan un candidat de stânga, în condiţiile în care acesta a fost preşedintele PSD.
 
Modul în care banii proveniţi din taxele şi impozitele locuitorilor Capitalei sunt împărţiţi între Primăria generală şi cele de sector constituie una din problemele care îl preocupă pe Nicuşor Dan.
 
„Sunt nişte mecanisme administrative, cum ar fi cele care ţin de finanţare, care mă blochează, m-au blocat în mandatul anterior, dacă rămân aşa, mă vor bloca în mandatul ăsta. Sunt bucureşteni care plătesc taxe ş impozite şi în momentul acesta modul în care aceşti bani sunt împărţiţi între Primăria Capitalei şi Primăriile de sector nu e decis de organul reprezentativ al Bucureştiului, e decis de Parlament, prin două legi, Legea bugetului care tot timpul derogă de la Administraţia Finanţelor Publice Locale, şi Codul Fiscal”, a arătat Nicuşor Dan.

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan primar general
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close