"Dacă la nivelul Curţii se va opta pentru această variantă, nu s-au întrunit condiţiile pentru confirmarea rezultatelor referendumului, această concluzie va fi comunicată Parlamentului. Parlamentul, tot în baza unei hotărâri a Curţii Constituţionale va trebui să decidă calea de urmat. Şi atunci, probabil, la nivelul Parlamentului va trebui să vedem care este calea de urmat. Eu cred că în acest moment o singură cale are Parlamentul şi anume să constate că nu este simetrie juridică între alegerea şi demiterea preşedintelui, că este nevoie să fie completată legislaţia, în sensul de a se finaliza şi demiterea cu un al doilea tur de scrutin, un al doilea referendum, indiferent câţi se prezintă la vot, aşa cum este cu al doilea tur de scrutin la alegerea preşedintelui şi să se continue referendumul cu al doilea tur de scrutin. Eu cred că asta este calea corectă şi calea legislativă, impusă chiar de spiritul Constituţiei", susţine Nicolăescu, citat de RFI.
Întrebat dacă nu ar fi totuşi neobişnuită organizarea unui al doilea tur de scrutin al referendumului, Eugen Nicolăescu a spus că este vorba despre o opinie personală.
"Dacă până acum, legislaţia nu a fost dusă până la capăt, trebuie s-o ducem până la capăt şi atunci să rezolvăm problema în spiritul legislaţiei corecte şi nu cum ni s-ar părea nouă că e bine. Eu aşa opinez", a spus acesta.
Curtea Constituţională a reluat, joi dimineaţă, şedinţa pe tema rezultatului referendumului de demitere a preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.