Despre Tărăcilă, Văcăroiu spune că ar fi persoana cu cea mai multă experienţă, prin urmare cea mai potrivită pentru a-i lua locul. Tărăcilă l-a înlocuit pe Văcăroiu, ori de câte ori acesta a lipsit pe parcursul celor două mandate.
"Din cei 44 de senatori cât are grupul acum, 46 la algoritm, pot să vă spun că sunt foarte mulţi oameni cu experienţă, oameni de valoare (care ar putea candida la şefia Senatului - n.r.). Mă refer aici în primul rând la domnul Tărăcilă, care în toată această perioadă de opt ani de zile a fost înlocuitorul meu ori de câte ori am lipsit, a preluat prin delegaţie funcţia de preşedinte", a arătat Văcăroiu.
Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat că plecarea sa la Curtea de Conturi reprezintă o "tentaţie" şi o "atracţie", spre final de carieră profesională. "Spre final de carieră profesională, pentru mine este o tentaţie şi o atracţie faptul că voi lucra la Curtea de Conturi, organul suprem de control al ţării, una dintre instituţiile fundamentale prevăzute de Constituţie", spune Văcăroiu.
Acesta a precizat că nu se duce "întâmplător" la Curtea de Conturi şi că nu acceptă uşor o funcţie.
"Nu mă duc întâmplător. Nu accept uşor o funcţie. Mă duc cu gândul de a consolida Curtea de Conturi, de a reuşi performanţe care să însemne preocupare permanentă pentru ca ordonatorii de credite, inclusiv toţi cei care folosesc sau beneficiază de banul public, să fie bine supravegheaţi şi controlaţi", a declarat Văcăroiu.
Până la numirea propriu-zisă, a unui alt şef la Senat, trebuie îndeplinite mai multe etape. După ce Legea Curţii de Conturi va fi promulgată de către preşedintele României, Traian Băsescu, conducerea PSD va lua o hotărâre privind succesorul lui Nicolae Văcăroiu.
În declaraţia făcută joi, Nicolae Văcăroiu a numit trei potenţiali candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Senatului, Ilie Sârbu nefiind unul dintre aceştia.
Antena3.ro