Antena 3 CNN Politică Nicolae Văcăroiu ar putea fi nominalizat pentru preşedinţia Curţii de Conturi

Nicolae Văcăroiu ar putea fi nominalizat pentru preşedinţia Curţii de Conturi

Nicolae Văcăroiu ar putea fi nominalizat pentru preşedinţia Curţii de Conturi
17 Sep 2008   •   08:44

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, ar putea fi nominalizat pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, potrivit unor surse parlamentare citate de HotNews. Apropiaţii lui Nicolae Văcăroiu spun însă că este vorba despre simple zvonuri. De altfel, senatorii urmează să dea miercuri votul final asupra legii de organizare şi funcţionare a Curţii de Conturi.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, mai are aproximativ o lună până când îi expiră mandatul de senator. El intenţionează să candideze pentru un nou mandat de senator într-un colegiu uninominal din judeţul Argeş. Însă, în cazul în care va fi propus de PSD la şefia Curţii de Conturi ar putea renunţa să mai intre în cursa electorală, au declarat surse parlamentare pentru Hotnews.   Purtătorul de cuvânt al lui Nicolae Văcăroiu a negat însă nominalizarea acestuia pentru conducerea Curţii de Conturi şi a catalogat informaţiile venite pe surse drept simple zvonuri.

Legea de organizare şi funcţionare a Curţii de Conturi se află la reexaminare la Senat. Mandatele membrilor instituţiei au fost prelungite de trei ori până în prezent. Legea a fost adoptată de Parlament în această vară dar a fost retrimisă înapoi Parlamentului de preşedintele Traian Băsescu pe motiv că nu respectă Constituţia.

Senatorii au analizat cererea de reexaminare a preşedintelui şi urmează să dea votul final în şedinţa de astăzi. Curtea de Conturi controlează veniturile şi cheltuielile statului şi semnalează neregulile săvârşite de miniştri în execuţia bugetului.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close