Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu secretarul american pentru Energie: România poate deveni un actor regional

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu secretarul american pentru Energie: România poate deveni un actor regional

nicolae ciuca
Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm. Foto: Facebook/Nicolae Ciucă
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2024   •   14:14

România are un potenţial energetic "uriaş" şi poate deveni un important actor regional în acest domeniu dacă va continua să investească în energia curată este mesajul transmis de secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri, la Palatul Parlamentului, cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Întâlnirea a avut loc în marja celei de-a V-a Reuniuni Ministeriale a Parteneriatului pentru cooperare transatlantică în domeniul energiei şi schimbărilor climatice (P-TECC).

"România are potenţial energetic uriaş şi poate deveni un important actor regional în acest domeniu dacă va continua să investească în energia curată. Acesta a fost mesajul pe care mi l-a transmis Jennifer Granholm, secretarul pentru Energie al SUA, în discuţia pe care am avut-o la Palatul Parlamentului. La forumul miniştrilor, România a semnat două colaborări importante cu partenerii americani: dezvoltarea proiectului reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) de la Doiceşti şi utilizarea resurselor geotermale pentru încălzirea şi apa caldă din Capitală", a scris Ciucă, pe Facebook.

La întâlnire au mai participat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şi ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă PNL energie
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close