Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă va rămâne fără o parte din venituri. Ce prevede Ordonanța austerității

Nicolae Ciucă va rămâne fără o parte din venituri. Ce prevede Ordonanța austerității

Ordonanța austerității îl va lăsa şi pe premierul Nicolae Ciucă fără o parte din venituri. 

de Cătălina Mănoiu    |    22 Apr 2023   •   09:39

Proiectul prevede interzicerea cumulului între pensie și salariu. Astfel, șeful Guvernului ar putea fi nevoit să renunțe la pensia de militar. 

Ordonanța de urgență care urmează să aducă mai mulți bani la bugetul de stat, și care este discutată de liderii coaliției de guvernare, prevede că este interzis cumulul pensiei cu salariul de la stat. 

Acest lucru înseamnă, de exemplu, că premierul Nicolae Ciucă trebuie să aleagă fie între salariu, fie între pensie. 

Sub formă de indemnizație de premier, Nicolae Ciucă încasează aproximativ 15.500 lei lună de lună, în timp ce sub formă de pensie încasează aproximativ 18.000 lei. 

Vor putea în continuare să cumuleze pensia cu salariul de la stat atât medicii, cât și profesorii. 

O altă măsură prin care coaliția de guvernare vrea să aducă bani la bugetul de stat vizează înghețarea angajărilor și, de asemenea, se limitează plata cheltuielilor cu salariile la nivelul anului trecut. 

Poate să existe o creștere de doar 5%, instituțiile nu mai pot să organizeze team-buildinguri și nici să cumpere mașini sau piese de mobilier și, de asemenea, într-un consiliu de administrație trebuie să fie limitat numărul. De exemplu, o persoană poate să fie membru doar în două consilii de administrație. 

Ordonanța este discutată de coaliția de guvernare și, cel mai probabil, ea va fi pusă în dezbatere publică la începutul săptămânii viitoare.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close