Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: „Putem lua în calcul majorarea taxelor vamale pentru importurile ieftine extra-comunitare”

Nicolae Ciucă: „Putem lua în calcul majorarea taxelor vamale pentru importurile ieftine extra-comunitare”

Taxelor vamale pentru importurile ieftine extra-comunitare ar putea fi majorate pentru susţinerea producătorilor români.

Nicolae Ciucă: „Putem lua în calcul majorarea taxelor vamale pentru importurile ieftine extra-comunitare”
Nicolae Ciucă: „Putem lua în calcul majorarea taxelor vamale pentru importurile ieftine extra-comunitare”
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iun 2024   •   18:33

Declarația a fost făcută, astăzi, în urma unor vizite făcute de Nicolae Ciucă, președintele Senatului, la companii din județul Bistrița-Năsăud.

„Azi, la Bistrița, am văzut și fabrica Rombat, singurul loc din România în care se produc acumulatori. Cu o istorie de 40 de ani, compania românească s-a reinventat de-a lungul anilor pentru a ține pasul cu evoluțiile tehnologice. Azi, este un producător cu reputație, reușind să exporte în peste 40 de țări de pe patru continente.

Rombat are toate șansele să dezvolte soluții de stocare a energiei regenerabile, a căror cerere este în continuă creștere. Pentru susținerea producătorilor români, putem lua în calcul majorarea taxelor vamale pentru importurile ieftine extra-comunitare care ne afectează climatul economic și locurile de muncă, fără a aduce calitate în piață", scrie Nicolae Ciucă, pe Facebook. 

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini de la vizita lui Nicolae Ciucă la Rombat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

El spune că a vizitat și fabrica RAAL, unde se realizează echipamente de răcire pentru utilaje din diferite domenii, inclusiv cel militar.

„Am vizitat apoi fabrica RAAL, unde se realizează echipamente de răcire pentru utilaje din diferite domenii, inclusiv cel militar. Produsele de aici pleacă la export, mai ales în Germania, țară cunoscută pentru criteriile stricte în materie de calitate. Astfel de puncte de lucru arată că România are o industrie profitabilă, bine conectată la restul lumii și care generează locuri de muncă", a mai spus Nicolae Ciucă. 

Azi, la Bistrița, am văzut și fabrica Rombat, singurul loc din România în care se produc acumulatori. Cu o istorie de 40...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Marţi, 4 iunie 2024

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă taxe vamale creştere taxe
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Beryl devine cel mai timpuriu uragan de categoria 5 înregistrat vreodată în Atlantic
x close