Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă îl acuză pe Simion că este omul Rusiei, dar nu a cerut niciodată dovezi de la serviciile de informații. De ce?

Nicolae Ciucă îl acuză pe Simion că este omul Rusiei, dar nu a cerut niciodată dovezi de la serviciile de informații. De ce?

nicolae ciuca si mihai gadea
Nicolae Ciucă a participat la dezbaterea electorală organizată de Antena 3 CNN după modelul „Town Hall” de la CNN. FOTO: Gabi Crișan
de B.C.    |    28 Oct 2024   •   21:57

Nicolae Ciucă, al doilea candidat prezidențial prezent la dezbaterea electorală organizată de Antena 3 CNN după modelul „Town Hall” de la CNN, moderată de Mihai Gâdea, a declarat că nu a cerut informații serviciilor din România sau Republica Moldova ca să afle de ce este George Simion indezirabil, pentru că „știe foarte bine cum funcționează instituțiile statului”. 

Întrebat dacă a cerut informații serviciilor din România sau R. Moldova ca să afle de ce Simion e indezirabil pe teritoriul Moldovei, Nicolae Ciucă a răspuns că nu, explicând că „știe foarte bine cum funcționează instituțiile statului”.

„Eu nu am cerut, pentru că știu foarte bine cum funcționează instituțiile statului, știu cum sunt folosite informațiile pentru o astfel de decizie. În momentul când au luat această decizie e clar. Mai mult, autoritățile din Ucraina au spus că în urmă cu ceva ani Simion a avut legătură cu un agent FSB, e mai mult decât suficient”, a mai spus liderul PNL.

De asemenea, a mai adăugat că „nu a cerut dovezi că Simion e pro-rus”.

„M-ați văzut pe mine să fi avut vreo linie de dialog cu partidul AUR sau cu George Simion? El este un cetățean, lider al unui partid, care e votat de cetățeni români. Acei cetățeni tebuie respectați pentru că ei i-au dat votul. Sunt propriile lui declarații. Eu nu am cerut dovezi că Simion e pro-rus”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Simion, expulzat în 2018 din R. Moldova

George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de cinci ani. Un fost ministru al Apărării din Republica Moldova l-a acuzat pe liderul AUR de legături cu Serviciul Secret rus. Acesta ar fi fost și motivul pentru care liderul AUR a fost expulzat din țara vecină.

Preşedintele AUR, George Simion a fost interzis în Republica Moldova pentru încă cinci ani, anunțul fiind făcut în februarie de reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău.

Inspectoratul pentru Migrație a precizat că, de la invazia Rusiei în Ucraina, a declarat ca indezirabili 98 de străini.

„În Republica Moldova, străinii pot fi declarați persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică”, a menționat Inspectoratul.

Cu privire la Simion, oficialii au spus că „au emis o decizie de prelungire a termenului declarării străinului ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de încă cinci ani”.

×
Parteneri
x close