Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: ”Vom aloca bani din fondul de rezervă pentru 100 de primării”

Nicolae Ciucă: ”Vom aloca bani din fondul de rezervă pentru 100 de primării”

Premierul Nicolae Ciucă a dat declarații privind proiectele de pe ordinea de zi care vor fi discutate și aprobate astăzi în cadrul ședinței de Guvern. Acesta a precizat că va acorda bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru 100 de primării din România.

New Project - 2021-12-10T085525.882
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    10 Dec 2021   •   08:55

”Vom aproba alocarea de fonduri din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru plata cheltuielilor curente de capital de care vor beneficia peste 100 de unități administrativ-teritoriale din toate județele.

Așa cum am anunțat în această săptămână, astăzi adoptăm proiectul de lege privind măsurile de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale. Noile măsuri includ soluții concrete pentru ocrotirea persoanelor fizice cu dizabilități psiho-sociale și intelectuale.

Tot astăzi vom lua o decizie foarte importantă pentru ceea ce înseamnă operaționalizarea PNRR. Astfel, proiectul de OUG privind stabilirea cadrului instituțional și financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul mecanismului de redresare și reziliență va fi supus analizei și aprobării.

În plus, se modifică OUG a Guvernului nr. 155 din 2020, privind unele măsuri pentru elaborarea PNRR. Vom începe ordinea de zi stabilită, vom face o pauză necesară pentru finalizarea procedurilor tehnice, după care vom reveni.

La finalul ședinței de Guvern, o parte din miniștri vor oferi mai multe detalii în briefing-ul organizat în sala de conferință”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close