Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă anunță că va candida la alegerile prezidențiale. „Cred foarte mult în șansa mea"

Nicolae Ciucă anunță că va candida la alegerile prezidențiale. „Cred foarte mult în șansa mea"

nicolae ciuca
Nicolae Ciucă a anunțat în exclusivitate, într-un interviu oferit Antena 3 CNN, că va candida la alegerile prezidențiale din toamnă, din partea PNL | Sursă foto: Captură video
de Andreea Ştefan    |    15 Iul 2024   •   21:50

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a aunțat în exclusivitate, din SUA, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, după Summmitul NATO de la Washington, că va candida la alegerile prezidențiale din decembrie. „Cred foarte mult în șansa mea”, a declarat Nicolae Ciucă. 

„Voi candida pentru că sunt președintele PNL. Înainte de toate trebuie să obțin aprobarea partidului și de aceea, în perioada imediat următoare, ca să nu mai lăsăm loc la discuții, voi merge în toate filialele partidului să câștig încrederea și votul de la Partidul Național Liberal”, a anunțat Ciucă, la Sinteza Zilei.

Acesta a precizat că are foarte mare încredere în liberali, datorită rezultatelor obținute la alegerile locale. „Înseamnă mobilizare, organizare, treabă făcută bine”, a mai adăugat el.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că actuala coaliție a ajuns la maturitate și va putea „să-și vadă de ce are de făcut la guvernare”, chiar și în cazul unei confruntări politice la alegerile prezidențiale.

„Nu cred că trebuie să ne grăbim de fiecare dată și să spunem uite ce vor face, intră separat în alegeri și nu vor fi în măsură să asigure coerența guvernării și stabilitatea politică a țării. Eu cred că am ajuns la o maturitate politică în care oamenii politici din România pot să aibă o confruntare politică și să vină, să aibă loc dezbateri și analize pe proiecte, pe programe și în același timp să-și vadă de toate cele ce au de făcut la guvernare”, a explicat el.

Întrebat dacă Mircea Geoană a luat decizia de a candida și el la prezidențiale, Ciucă a spus că nu are un răspuns.

„Nu am discutat despre asta, cum nici dumnealui nu m-a întrebat, nici eu nu l-am întrebat. Este o chestiune normală, este o competiție deschisă. Cetățenii României, românii, trebuie să se uite, să analizeze și să aleagă”, a mai afirmat Ciucă.

În cazul în care Geoană ar intra în cursa pentru prezidențiale, asta nu ar încurca deloc PNL, a mai adăugat Ciucă.

„Eu cred foarte mult în șansa mea, în șansa Partidului Național Liberal, am încredere în tot ceea ce înseamnă forța Partidului Național Liberal, iar asta se va vedea”, a spus acesta.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close