Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, despre agricultura din România: "La floarea-soarelui suntem pe locul întâi, la porumb pe locul al doilea în UE și la grâu pe locul al patrulea"

Nicolae Ciucă, despre agricultura din România: "La floarea-soarelui suntem pe locul întâi, la porumb pe locul al doilea în UE și la grâu pe locul al patrulea"

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a dezvăluit, într-un clip video pe Facebook, care sunt cele două lucruri care trebuie rezolvate pentru ca agricultura românească să fie una performantă şi pentru ca România să nu rămână doar un furnizor de materie primă.

Nicolae Ciuca
Proiectul lui Nicolae Ciucă produce efecte pentru Diaspora. Liderul Senatului, vizită decisivă în Spania Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2024   •   16:26

"La floarea-soarelui suntem pe locul 1, la porumb suntem pe locul 2 în Uniunea Europeană, la grâu suntem pe locul 4. Ar fi păcat ca ţara noastră, care are un potenţial enorm în domeniul agricol să rămână doar la nivelul de furnizor de materie primă. Ca să putem vorbi de o agricultură performantă, sunt două chestiuni care trebuie rezolvate.

Un sistem de irigaţii care să acopere cât mai mare şi, cel mai important din punctul meu de vedere, asigurarea industrializării, prelucrării produselor agricole. Pentru că în felul acesta rezolvăm problema valorii adăugate la munca terenului agricol", a fost mesajul transmis de Nicolae Ciucă, preşedintele PNL.

Despre potențialul agricol al României

România are un potențial agricol enorm care, în prezent, nu este materializat la adevărata sa valoare. Pentru ca această ramură a economiei să devină cu adevărat profitabilă, se impune investirea masivă în irigații și în industria de procesare a alimentelor.

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Marţi, 14 mai 2024

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close