Antena 3 CNN Politică Neculai Onţanu, exclus din PSD şi înlocuit cu Bogdan Georgescu

Neculai Onţanu, exclus din PSD şi înlocuit cu Bogdan Georgescu

Neculai Onţanu, exclus din PSD şi înlocuit cu Bogdan Georgescu
21 Oct 2009   •   19:32

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a fost exclus, miercuri, din Partidul Social Democrat. Decizia a fost luată în cadrul reuniunii Consiliului municipal al PSD Bucureşti după ce, în aceeaşi zi, edilul a declarat că va susţine în campania electorală candidatura lui Traian Băsescu.

Neculai Onţanu a pierdut, astfel, funcţia de preşedinte executiv şi de membru al filialei PSD Bucureşti.

Noul preşedinte executiv al Consiliului Municipal al PSD este Bogdan Georgescu.

Georgescu a fost lider al filialei de tineret a partidului, din Sectorul 5.

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie crede că Onţanu a greşit, renunţând la cariera din PSD.

"Nu cred că declaraţia pe care a dat-o Neculai Onţanu este una care îl reprezintă", a declarat Vanghelie.




Onţanu nu se află la primul derapaj de acest fel. În 2006, a avut un conflict cu actualul lider PSD Bucureşti, Marian Vanghelie şi s-a retras temporar din partid. A revenit în 2007, fiind instalat în postul de preşedinte executiv al filialei Bucureşti. În 2008 l-a susţinut pe Vasile Blaga în turul doi al alegerilor pentru primăria Capitalei împotriva lui Sorin Oprescu, sprijinit de PSD.

Lovitura este cu atât mai grea pentru PSD cu cât Onţanu este unul din primarii de sector apreciaţi de locuitorii Capitalei, iar cuvântul şi poziţia sa ar putea cântări greu în opţiunile de vot ale bucureştenilor din sectorul pe care îl gestionează tocmai în prag de alegeri prezidenţiale. Anul trecut, Neculai Onţanu a reuşit la alegerile locale un rezultat de excepţie, fiind ales pentru a treia oară ca edil al acestui sector încă din primul tur fără a beneficia de logistica şi sprijinul consistent al PSD.

"Ocupaţi cu lupta declanşată împotriva Traian Băsescu, mulţi politicieni au uitat pentru ce i-au trimis oamenii în parlamentul României. României. În ultima vreme se constată că dezbaterea politică a fost confiscată de ambiţii personale şi individualism, iar retorica politică este centrată în jurul unor teme politicianiste", a afirmat Onţanu într-o declaraţie de presă dată miercuri publicităţii.

Onţanu a făcut elogiul preşedintelui Traian Băsescu care ar fi "dovedit că are dorinţa de schimbare a României, ştie să se lupte pentru aceste idei".

"De aceea, consider că este un gest firesc - civic, mai degrabă decât politic - acela de a mă alătura, astăzi, celor care sprijină candidatura domnului Traian Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte al României. Traian Băsescu a dovedit că are dorinţa de schimbare a României, ştie să se lupte pentru aceste idei şi sunt convins că alături de domnia sa vor veni mulţi specialişti, politicieni şi independenţi", şi-a explicat primarul PSD gestul pentru susţinerea candidaturii actualului şef la statului pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: neculai ontanu PSD primar
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close