Antena 3 CNN Politică Năstase: Soluţie pentru depăşirea crizei, guvern şi "un preşedinte tehnocrat"

Năstase: Soluţie pentru depăşirea crizei, guvern şi "un preşedinte tehnocrat"

Năstase: Soluţie pentru depăşirea crizei, guvern şi "un preşedinte tehnocrat"
31 Mai 2010   •   11:28

Opoziţia face paşi marunţi pentru a tatona şi pregăti populaţia cu un nou demers de suspendare din fucnţie a preşedintelui Traian Băsescu. Pe lângă un guvern de tehnocraţi, şi "un preşedinte tehnocrat" ar putea constitui o soluţie pentru depăşirea crizei, a declarat luni, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.
Năstase a explicat că social-democraţii "lucrează" la textul unei moţiuni de cenzură, care va fi iniţiată după ce Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament pe măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.
"Am văzut tot felul de idei, de soluţii avansate. Poate adăugăm aici şi varianta unui preşedinte tehnocrat. Problema noastră în România nu o reprezintă Guvernul, ci preşedintele, cel care cauţionează această formulă de guvern, vorbeşte şi hotărăşte în numele Guvernului", a arătat Năstase.
Liderul CN al PSD a amintit că PSD are şi opţiunea atacării la Curtea Constituţională a proiectelor de lege pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului.
"Sunt multe aspecte de neconstituţionalitate care merită ridicate. Vom vedea textul proiectelor de lege şi vom decide. Sigur, şi asta poate fi o opţiune", a menţionat el.
În ceea ce priveşte necesitatea organizării unui referendum pentru aplicarea măsurilor de austeritate, propunere lansată de către liderul PSD Victor Ponta, preşedintele Consiliului Naţional a apreciat că ar fi o soluţie, costurile acestui posibil demers putând fi deduse din "viitoarele sume pe care le-ar obţine şi le obţine deja PDL în teritoriu din anumite contracte de stat".
"Referendumul este cea mai democratică modalitate de a afla ce vor oamenii. Aşa, printr-o grevă aici şi acolo (...) poate e mai greu. Cum ştiu că preşedintele e un mare pasionat de referendumuri consultative, cred că aceasta ar putea fi o soluţie", a afirmat preşedintele CN al PSD.
Liderul PSD Victor Ponta a declarat că social-democraţii vor discuta luni în BPN să facă "tot ceea ce ţine de PSD" pentru a solicita preşedintelui Traian Băsescu realizarea unui referendum naţional pe tema măsurilor care trebuie adoptate pentru scoaterea României din criză.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close