Antena 3 CNN Politică Năstase: Şanse mici pentru PSD la Cotroceni cu un candidat "fără dinţi"

Năstase: Şanse mici pentru PSD la Cotroceni cu un candidat "fără dinţi"

Năstase: Şanse mici pentru PSD la Cotroceni cu un candidat "fără  dinţi"
02 Mar 2009   •   12:38

PSD va avea şanse foarte mici să câştige competiţia prezidenţială pentru Cotroceni dacă va opta pentru un candidat "fără dinţi", şi pe o formulă "liniştită" şi "moale", a declarat, luni, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. În opinia lui Năstase, partidul său nu are decât de pierdut prin colaborarea cu PDL la guvernare, preşedintele Traian Băsescu putând să se folosească de gestionarea ministerelor sociale de către social-democraţi pentru a deconta nerealizările guvernării în capul PSD.
"Spun un lucru pe care îl gândesc foarte mulţi. Cei care se gândesc la ideea unui candidat cu şanse din partea PSD la prezidenţiale iau în calcul că un astfel de candidat, pentru a fi credibil, trebuie săvinăcu un un mesaj alternativ, diferit de Traian Băsescu" a afirmat Năstase. El a precizat că, în acest moment, o parte din electoratul PSD este derutat de mesajul dat de social-democraţi.
"În măsura în care PSD va merge cu o variantă foarte liniştită, moale, o variantă fără dinţi în campania electorală, un astfel de candidat are şanse mai mici. În condiţiile în care, acum, Traian Băsescu ţine foarte aproape de el echipa PSD, e foarte greu săvii cu un mesaj alternativ, critic, dur, în continuarea mesajului nostru din ultimii patru ani. PSD este, totuşi, partidul care a avansat ideea suspendării lui Traian Băsescu pentru acţiune neconstituţională şi s-a bătut pentru demiterea lui", a adăugat Năstase.
Băsescu va arunca spre Executiv nereuşitele guvernului
Adrian Năstase a subliniat că succesul unui candidat PSD pentru postul de preşedinte va fi asigurat numai dacă acesta îl va ataca virulent pe Băsescu în timpul campaniei electorale.
Preşedintele CN a evitat să dea vreun nume. "Eu vorbesc în general. Nu mă refer la persoane acum. Am discutat despre profilul pe care l-ar avea un astfel de candidat".
?Traian Băsescu va arunca spre Executiv nereuşitele guvernului, şi cum PSD este prizonier la guvernare, va arunca vina şi spre noi. Evident, trebuie să ne gândim la un contracandidat pentru Traian Băsescu", a afirmat Năstase, înaintea şedinţei Consiliului Naţional al PSD. El a atras atenţia că PSD-ului i-au revenit ministerele sociale, cu probleme în domeniu, în timp ce PDl a pus mâna pe ministerele de forţă, de imagine.
"Doar e evident că Traian Băsescu conduce guvernul. Dacă şi la Bruxelles a fost perceput şi ca premier, dar şi ca preşedinte", a mai spus Năstase, care a apreciat că în acest moment ?PSD este prizonierul lui Băsescu?
Vanghelie: ?Găsim candidatul cu dinţi foarte tari, care să sfărâme căpăţâna celui care trebuie?
Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a reacţionat la declaraţiile lui Năstase, arătând că proba la care va fi supus candidatul PSD la prezidenţiale va fi testarea dinţilor, ca la şerpi, pentru identificarea celui cu dinţii tari necesari pentru sfărâmarea căpăţânii celui care trebuie".
"În Biroul Permanent nu am văzut pe nici unul fără dinţi, aşa că cred că era o glumă. Cred că dorea să se refere că trebuie un candidat cu dinţi mai tari" a afirmat Vanghelie comentând afirmaţiile colegului Năstase.
În ceea ce priveşte găsirea presupusului ?candidat cu dinţi mai tari?, Vanghelie a făcut teoria dinţilor de şarpe. "Îl găsim, îl verificăm. Ştiţi care e formula la şerpi, cum li se verifică dinţii? Această formulă o aplicăm. Găsim unul cu dinţi foarte tari. În momentul în care prinde căpăţâna celui care trebuie, să i-o sfărâme", a explicat liderul filialei bucureştene.
Geoană: ?Cu ce dotare va veni respectivul candidat e mai degrabă legat de zona zoomorfă?
? Eu cred ca este nevoie în primul rând de un candidat care să-l bată pe Băsescu. Cu ce dotare va veni respectivul candidat e mai degrabă legat de zona zoomorfă. La congres vom alege candidcatul cel mai bine dotat pentru a-l învinge pe Traian Băsescu? a declrata la rândul său, liderul PSD, Mircea Geoană.
Întrebat de ziarişti cum stă cu "dinţii" (Năstase sugerase că numai el are capacitatea de a-l învinge pe Traian Băsescu, n.r.), Geoană a răspuns: "Cred că nu am o zonă predilectă de acţiune, dar pot să vă spun că din punct de vedere dorinţă politică suntem într-o zonă de formă aproape maximă".
Parlamentul, rugat să voteze urmărirea lui Năstase, pentru fericirea lui Băsescu şi iubirea UE
Fostul premier a comentat ironic şi apropiata dezbatere în parlament a oportunităţii începerii urmăririi penale în cazul său.
?I-am rugat să voteze neconstituţional, direct, pentru fericirea lui Traian Băsescu şi pentru ca UE să ne iubească din nou, să nea dea bani şi se ne rezolvăm problemele pentru că, altfel, cu articolul 109 interpretat constituţional, am putea avea probleme cu toţii. Din aceasta cauză dacă colegii mei vor ţine seama, atunci lapte şi miere va curge în România, toată lumea va fi fericită, vom merge cu toţii în vacanţă, vom primi tichete şi vom vota cu toţii pentru un al doilea mandat al lui Traian Băsescu pentru ca nu va avea avea un contracandidat care să i se opună? a mai comentat Năstase.
În acelaşi timp, social democratul a mai apreciat că parlamentarii nu mai trebuie să-şi bată capul cu discutarea unor proiecte de legi pentru că o să vină Traian Băsescu să le spună ceea ce trebuie să se voteze.
"De ce să îşi bată capul parlamentarii când Băsescu vine să anunţe: astea sunt codurile şi votaţi, dacă nu vă convine schimbaţi Guvernul. Nu vor mai fi ordonanţe şi ceea ce nici Cuza nu a reuşit să facă a reuşit Băsescu. În acest mod, vom ajunge ca Parlamentul să nu mai aibă nicio cameră, nu unicameral, şi în felul acesta vom face economie şi democratia românească va fi una unică în Europa", a conchis Năstase.

CITIŢI AICI TRANSCRIPTUL DECLARAŢIILOR FĂCUTE DE ADRIAN NĂSTASE
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close