Antena 3 CNN Politică Năstase: Remanierea după asumarea răspunderii este absurdă logic si jigneşte electoratul

Năstase: Remanierea după asumarea răspunderii este absurdă logic si jigneşte electoratul

1 minut de citit Publicat la 04:31 18 Iun 2010 Modificat la 04:31 18 Iun 2010
Năstase:  Remanierea  după asumarea răspunderii este absurdă logic si jigneşte  electoratul

Fostul premier al României, Adrian Năstase, revine cu nouă postare pe blogul său după respingerea moţiunii de cenzură. Aceta arată că acum a venit ?rândul lui Boc să depună nişte moţiuni de cenzură. Acum, el construieşte, de fapt, moţiuni împotriva unor miniştri, prin intermediul remanierilor?.

 

În acest sens, politicianul consideră că ?ideea de a remania Guvernul după asumarea răspunderii este absurdă logic şi reprezintă o jignire faţă de electorat. Daca era ceva de schimbat, trebuia schimbat înainte de cel mai dur şi absurd program de tăieri de pensii sş salarii?.

Liderul PSD crede că guvernul Boc trebuie să facă anterior înlocuirile necesare, trebuia restrâns şi să fie taiate cheltuielile pentru a da un exemplu corectitudine si austeritate.

El apreciază că nu s-a făcut acest gest, deoarece aceasta ar fi însemnat ? reglări de conturi în partid şi, implicit, riscul de a nu avea un sprijin total la moţiunea de cenzuăa. De aceea, s-a preferat să se facă invers. Mai întăi şi-au asumat răspunderea şi apoi fac curăţenie?.

Acesta este un mijloc prin care populaţia să fie păcălită, ? să simtă că cineva a fost sancţionat?, ?ţapi ispăşitori? care să fie oferiţi pe tava mulţimii nemulţumite.

Adrian Năstase atrage atenţia că orice remaniere are şi o capcană: anume orice schimbare a componenţei politice a guvernului sau orice restructurare a cabinetului trebuie să treaca prin Parlament. Dacă sunt aduţi miniştri ai UNPR, dupa înfiinţarea partidului, remanierea trebuie trecută prin Parlament, punctează acesta.Care mai aminteşte că aceasta se aplică şi comasărilor.

Politicianul mai aprecia că ?trăim într-o lume în care reperele sunt inversate?. După ce scrie că prin reuniunile de la Snagov, Ion Iliescu a încercat să introducă un spirit consensual, unde partidele erau chemate sa lucreze împreună, acum, e locul în care preşedintele construieşte cu partidul său împotriva celorlalte partide. Snagovul, cu Traian Băsescu, redevine locul unde Ceauşescu îşi construia strategiile împotriva propriului popor.

 


Antena3.ro

 

×
x close