Antena 3 CNN Politică Năstase propune o variantă "confederativă" PSD/PC-PNL. Antonescu: Colaborare da, instituţionalizare, nu

Năstase propune o variantă "confederativă" PSD/PC-PNL. Antonescu: Colaborare da, instituţionalizare, nu

Năstase propune o variantă "confederativă" PSD/PC-PNL. Antonescu: Colaborare da, instituţionalizare, nu
10 Feb 2010   •   13:52

PNL ar putea colabora parlamentar cu PSD ca două partide de opoziţie cu acelaşi interes, apărarea lucrurilor puse în pericol de Traian Băsescu şi "haita" sa, dar pentru acest lucru nu este nevoie de instituţionalizare acestei conlucrări printr-o înţelegere oficială, a declarat miercuri, liderul PNL, Crin Antonescu. Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase propune, în programul său politic pentru candidatura la şefia partidului, o "formulă ne-ideologică" de colaborare a partidelor din opoziţie, respectiv PSD/PC şi PNL, într-o variantă , cu mecanisme de dialog şi de coordonare parlamentară.
"Eu sunt de acord. Am spus şi eu că în mod natural atunci când este vorba despre apărarea statului de drept, apărarea proceselor democratice, despre apărarea tuturor lucrurilor care sunt puse în pericol de Traian Băsescu şi haita sa, şi noi, şi PSD, şi PC, şi sper eu nu numai forţe politice şi parlamentare, e normal să acţionăm coerent, şi cu asta sunt absolut de acord cu ideea asta. Cel puţin decoamdată, eu cred că nu există condiţiile sau motivele pentru a instituţionaliza lucrurile astea", a declarat Crin Antonescu, citat de Mediafax.
El a subliniat că PNL şi PSD sunt "partide cu orizonturi şi cu soluţii diferite", dar colaborarea parlamentară s-a întâmplat în cursul anului trecut şi se poate întâmpla în mod natural şi în mod clar şi în prezent.
"Şi e cu atât mai normal să se întâmple pentru că suntem împreună în opoziţie, dar mai mult de atât nu aş comenta", a spus Antonescu. El a exclus ideea realizării unui congres comun PNL-PSD+PC, idee vehiculată de către conservatorul Dan Voiculescu.
În ceeacce priveşte posibilitatea discutării unei alianţe cu PSD în vederea înlocuirii guvernării democrat-liberale, Antonescu crede că "PSD şi PNL sunt partide care, în funcţie de conjunctura politică, pot să discute, să negocieze, să acţioneze, dar nu pot să spun acum că e în plan vreo alianţă politică sau ceva de genul acesta".
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close